Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool are viitorul asigurat! Un puști de 16 ani, integralist pentru "cormorani" în Cupa Ligii

Nicu Savin

Publicat 22/09/2021 la 10:32 GMT+3

Liverpool a învins-o aseară cu 3-0 pe Norwich, calificându-se în optimile de finale ale Cupei Ligii. Jurgen Klopp și-a menajat o parte din titularii de drept, dar jucătorii care au intrat pe teren au arătat foarte bine. Printre aceștia s-au numărat și 3 tineri care au debutat pentru echipa de pe Anfield, Kaide Gordon (16 ani) atrăgând atenția în mod deosebit.

Jurgen Klopp și Kaide Gordon

Credit imagine: Eurosport

Liverpool s-a calificat fără emoții în optimile de finale ale Cupei Ligii Angliei. "Cormoranii" au trecut fără emoții în deplasare de Norwich, scor 3-0, golurile fiind marcate de Minamino (min.4 și min.80) și Origi (min.50).
Dincolo de rezultatul pozitiv, Liverpool a demonstrat că are în curte tineri fotbaliști de mare valoare, care în ciuda vârstei fragede se ridică deja la un nivel fantastic. Printre aceștia, Kaide Gordon, un atacant lateral care a fost integralist în meciul de pe Carrow Road. La numai 16 ani și 351 de zile, acesta a devenit al 5-lea cel mai tânăr debutant din istoria lui Liverpool.
Gordon putea deveni chiar cel mai tânăr marcator din istoria "cormoranilor", dar a ratat o ocazie uriașă pe parcursul partidei. Chiar dacă nu a marcat, impresia lăsată de Gordon a fost una excelentă, iar faptul că a fost lăsat pe teren toate cele 90 de minute arată că Jurgen Klopp a fost mulțumit de prestația tănărului jucător.
De altfel, la final, Klopp a admis că are pe mână un talent deosebit: "Există multe lucruri de îmbunătățit și de învățat, dar există deja o mulțime de lucruri pozitive. Îl vom trata cu atenție. Sunt foarte fericit că este aici, este un mare talent."
Brentford - Liverpool va fi sâmbătă de la ora 19.30 pe Eurosport 1

Liverpool are în lot mai mulți tineri de mare viitor

Gordon a fost transferat de Liverpool înaintea acestui sezon, gruparea de pe Anfield plătindu-le celor de la Derby County 3,4 milioane de € în schimbul său. Atacantul a debutat pentru echipa mare a echipei lui Rooney în stagiunea trecută, la numai 2 luni după împlinirea vârstei de 16 ani. Liverpool s-a bătut cu Manchester United pentru semnătura sa în vară și se pare că a câștigat o bătălie importantă.
Dar Gordon nu e singurul jucător de mare perspectivă din lotul lui Liverpool. În meciul de la Norwich, Conor Bradley (18 ani) a început ca titlular pe postul de fundaș dreapta și chiar dacă a comis un penalty (ratat de Tzolis în minutul 42) evoluția sa a fost una apreciată. La pauză, Klopp l-a introdus pe teren și pe Tyler Morton (18 ani), iar dezinvoltura arătată de acesta la mijlocul terenului a impresionat de asemenea.
Așadar, Liverpool arată încă o dată că este una dintre echipele care oferă foarte multă încredere tinerilor, iar Jurgen Klopp este artizanul acestei politici. Faptul că gruparea de pe Anfield nu este o forță pe piața transferurilor nu înseamnă că nu va rămâne mereu o echipă de top, tinerii care vin din urmă demonstrând că echipa are un mare viitor.
Liverpool a început perfect acest sezon, fiind pe primul loc în Premier League (la egalitate perfectă cu Chelsea). Următorul meci al "cormoranilor" va fi sâmbătă, în deplasare cu Brentford, în etapa a 6-a din Premier League, meci care va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player de la ora 19:30.
Programul meciurilor din Premier League în etapa a 6-a
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo