Fostul jucător al lui Arsenal din perioada 1985-1997, Paul Merson, crede că Liverpool ar trebui să încerce în fereastra de transferuri din iarnă să-l aducă pe Raul Jimenez de la Wolves. "Cormoranii" au arme puternice în atac, cum ar fi Roberto Firmino, Diogo Jota, Mohamed Salah și Sadio Mane, însă niciunul dintre ei nu este pur atacant central.
Jota a fost adesea folosit în centru și nu a dezamăgit, dar Merson crede că trupa de pe Anfield are nevoie de un atacant specializat în acea poziție pe teren. Liverpool îi va pierde pe Salah și Mane pentru aproximativ o lună la începutul anului viitor. Cei doi își vor reprezenta echipele naționale la Cupa Africii pe Națiuni. Presa din Anglia scrie că echipa lui Jurgen Klopp monitorizează câțiva atacanți care pot umple golul lăsat de Salah și Mane.
Premier League
Raul Jimenez a revenit la antrenamentele lui Wolves! Urmările accidentării sunt încă vizibile
11/03/2021 LA 17:44

Raul Jimenez, jucătorul pe care Liverpool ar trebui să-l aducă pe Anfield, crede Paul Merson

"Liverpool trebuie să transfere un atacant central ca Raul Jimenez în ianuarie - și nu doar pentru că au nevoie de acoperire pentru Cupa Africii pe Națiuni. Au nevoie de cineva care să intre pe teren și să facă diferența în timp ce Sadio Mane și Mo Salah sunt plecați, da. Dar cred că au nevoie de cineva și pentru viitor", a spus Merson pentru Daily Star.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Paul Merson crede că, dacă Liverpool reușește să-l transfere pe Jimenez, cu siguranță ar ajunge în primul 11. De asemenea, crede că mexicanul poate ajuta echipa lui Klopp să lupte pentru titlul din Premier League: "Au nevoie de un jucător care să pună presiune pe primii trei și să-i ajute să câștige titlul în Premier League în mod constant în următorii câțiva ani. Nu este deloc plăcut să rămâi veșnic pe locul doi, mai ales în următorii cinci ani. Diogo Jota și Roberto Firmino sunt jucători foarte buni, dar încă cred că au nevoie de un atacant central și dacă l-ar aduce pe Jimenez, s-ar vedea în teren importanța lui".
Bilanțul lui Raul Jimenez la Wolves demonstrează capacitățile sale de atacant. Mexicanul a sosit sub formă de împrumut de la Benfica în vara lui 2018 și a marcat 17 goluri în 44 de apariții pentru Wolves în acel sezon. "Lupii" au ales apoi să-l transfere definitiv pe Jimenez, iar acesta și-a răsplătit echipa prin marcarea a 27 de goluri și oferind 10 pase decisive în sezonul 2019-20. O accidentare gravă la cap a deraiat sezonul atacantului în anul următor. Cu toate acestea, Jimenez a revenit în acest sezon și are trei goluri în 17 apariții în toate competițiile.
Nu există nicio îndoială în privința potențialului jucătorului de 30 de ani ca atacant și, fără îndoială, ar putea face o treabă bună la Liverpool. Cu toate acestea, în forma actuală, este greu de crezut că Jimenez le va putea ține locul lui Jota, Salah și Mane. Atacantul Wolves, care împlinește 31 de ani anul viitor, s-ar putea să nu-și dorească cu adevărat un rol de bancă și probabil că va dori să apară pe teren în mod regulat. Toți acești factori înseamnă că o mutare la Liverpool, deși ar fi benefică pentru club, poate să nu fie cea mai bună variantă pentru Jimenez, în cazul în care "cormoranii" ar lua în calcul să-l transfere.
https://i.eurosport.com/2021/12/24/3276752.jpg
Premier League
Leeds – Wolves 0-1 | Victoria realismului asupra idealismului
20/10/2020 LA 07:56
Premier League
Raul Jimenez este dorit de Manchester United, Real Madrid și Barcelona. Cine oferă mai mult?
02/05/2020 LA 08:07