Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool va demara lucrările pentru creșterea capacității stadionului! Care e costul operațiunii

Nicu Savin

Publicat 22/09/2021 la 12:54 GMT+3

Presa engleză anunță că Anfield va deveni al 3-lea cel mai încăpător stadion din Premier League, săptămâna viitoare urmând a demara lucrările la creșterea capacității arenei din Liverpool.

Suporterii lui Liverpool

Credit imagine: Eurosport

Liverpool este una dintre cele mai iubite echipe din lume, având o mare masă de fani nu doar în oraș sau în Anglia, ci pe întreg Mapamondul. Stadionul "cormoranilor" nu este la fel de încăpător precum al altor cluburi de talie mondială, iar oficialii clubului s-au zbătut în ultimii ani să găsească soluții pentru a mări capacitatea legendarului Anfield.
În 2016, capacitatea arenei pe care joacă Liverpool a fost mărită cu 8.500 de locuri, putând găzdui 54.000 de spectatori în prezent. Chiar și așa, stadionul este mult prea mic pentru cererea imensă de bilete din fiecare sezon, astfel că șefii "cormoranilor" au încercat să găsească noi soluții pentru mărirea arenei.
După lungi negocieri cu autoritățile locale, clubul a primit de curând autorizație pentru efectuarea unor noi lucrări. Mai multe organizații s-au opus acestora susținând că efectuarea lucrărilor va distruge un parc din aproapierea arenei, însă în cele din urmă oficialitățile au aprobat mărirea stadionului.

Brentford - Liverpool va fi sâmbătă de la ora 19.30 pe Eurosport 1

Anfield va deveni al 3-lea cel mai încăpător stadion din Premier League

Conform Daily Mail, lucrările vor începe chiar săptămâna viitoare. Capacitatea stadionului va fi mărită cu 7.000 de locuri, astfel că Liverpool va putea juca acasă în fața a 61.000 de fani.
Așadar, Anfield va deveni al 3-lea cel mai încăpător stadion din Premier League, după Old Trafford și Tottenham Stadium. Stadionul Olimpic din Londra, unde West Ham joacă meciurile de acasă, are o capacitate de 80.000 de locuri, dar pentru meciurile de fotbal aceasta este redusă la doar 60.000.
Costul total al lucrărilor se va ridica la 60.000 de milioane de £ și acestea vor fi finalizate înainte de startul sezonului 2023-2024.
Programul meciurilor din Premier League în etapa a 6-a
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo