Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lovitură dură pentru cluburile din Anglia! Legea care va afecta serios bugetele din Premier League

Nicu Savin

Publicat 23/09/2021 la 10:38 GMT+3

Cluburile din Anglia vor primi o lovitură dură din partea autorităților britanice. Bugetele majorității echipelor vor fi serios afectate în viitor, deoarece guvernul Marii Britanii este aproape de a emite legea prin care companiile de pariuri sportive nu vor mai putea sponsoriza echipele de fotbal.

Newcastle's Allan Saint-Maximin

Credit imagine: Getty Images

Majoritatea cluburilor din Premier League, dar și din Championship, sunt sponsorizate într-un fel sau altul de companii de pariuri sportive, care oferă sume importante în fiecare sezon pentru a-și face reclamă.
Acest lucru va dispărea în viitor, conform informațiilor din presa britanică, deoarece autoritățile de la Londra intenționează să emită o lege prin care reclamele la companiile de gambling să fie interzise în cadrul competițiilor sportive.
În prezent, 9 cluburi din Premier League au ca sponsor principal o companie de pariuri sportive, având imprimat pe tricourile de joc logo-urile acestora. Mai mult, 19 dintre cele 20 de echipe din cel mai puternic campionat de fotbal al lumii au contracte de sponsorizare cu astfel de companii. Și în Championship situația este asemănătoare, 6 dintre echipele din Liga secundă având ca sponsor principal agenții de pariuri, iar multe altele sunt sponsorizate într-un fel sau altul de această industrie.
Dependența de jocurile de noroc este o problemă serioasă a societății din prezent, iar autoritățile caută să găsească soluții pentru stoparea acestui fenomen. Guvernul Marii Britanii lucrează de ceva timp la o lege care să interzică reclamele la companiile de betting în anumite intervale orare, dar noua legislație va afecta și cluburile sportive, care încasează sume importante an de an pentru a promova industria jocurilor de noroc.
Citește și:

Chelsea - Manchester City va fi sâmbătă de la ora 14.30 pe Eurosport 1

Cluburile din Premier League primesc o lovitură din partea autorităților

Conform Daily Mail, legea care interzice reclamele la companiile de pariuri sportive va fi emisă la finalul acestui an sau cel târziu la începutul lui 2022, după care va urma o perioadă de aproximativ 3 luni până când proiectul va ajunge în Parlament.
Asta înseamnă că echipele din Anglia vor fi private de dreptul de a fi sponsorizate de companiile de pariuri cel mai devreme începând cu sezonul 2023-2024. Chiar și așa, cluburile s-au pregătit pentru o astfel de măsură și majoritatea au semnat contracte pe termen scurt cu actualii sponsori. Contractele valabile pe o perioadă mai îndelungată au incluse clauze prin care pot fi rupte în momentul în care o astfel de lege ar intra în vigoare.
Reprezentanții cluburilor profesioniste din Anglia luptă ca legea să nu fie foarte drastică, motivând că bugetele vor fi serios afectate, în special la cluburile din ligile inferioare, care depind în bună măsură de aceste contracte de publicitate.
Inițiatorii legii doresc însă interzicerea completă a reclamelor la agențiile de pariuri. Aceștia susțin că este nesemnificativ dacă s-ar interzice afișarea logourilor acestor companii doar pe tricourile de joc și cer ca nici pe panourile publicitareși nici la televizor să nu mai apară astfel de reclame.
Astfel, e clar că majoritatea cluburilor engleze vor pierde o importantă sursă de venit în viitor. Discrepanța între marile forțe și cluburile mai mici ar urma să creacă și mai mult, deoarece dependența de banii din contractele de sponsorizare ale acestora din urmă este mult mai mare.
Citește și:
Programul meciurilor din Premier League în etapa a 6-a
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo