Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 8-a din Premier League

Nicu Savin

Publicat 19/10/2021 la 12:40 GMT+3

Expertul Eurosport, Lucian Sânmărtean, l-a ales pe Edouard Mendy, ca fiind cel mai bun jucător al etapei a 8-a din Premier League.

Mendy este unul dintre cei mai buni portari din Premier League

Credit imagine: Getty Images

Săptămână de săptămână, Lucian Sânmărtean, expert Eurosport pe Premier League, alege cel mai bun jucător al fiecărei etape din cel mai puternic campionat de fotbal al lumii.
Etapa a 8-a din Premier League a fost una plină de evenimente și mai mulți jucători s-au remarcat în mod deosebit. Alegerea lui Sănmărtean de această dată a fost Edouard Mendy, goalkeeperul celor de la Chlesea. Campiona Europei s-a impus la limită în deplasarea de la Brentford, grație golului marcat de Ben Chilwell în minutul 45.
Totuși, marele merit pentru victoria echipei lui Tuchel l-a avut Mendy, care a avut câteva parade fantastice în meciul de pe Brentford Community Stadium. Nou-promovata condusă de Thomas Frank a oferit o replică excelentă, mai ales pe finalul meciului, declanșând un adevărat asediu la poarta lui Mendyl, dar portarul senegalez a fost de neînvins.
picture

Rezumatul meciului Brentford – Chelsea 0-1. Victorie la limită pentru băieții lui Tuchel

Citește și:

Edouard Mendy, omul care a adus siguranța între buturile lui Chelsea

Mendy a ajuns în toamna lui 2020 la Chelsea, londonezii plătind în schimbul său 24 de milioane de € către Rennes. În foarte scurt timp, senegalezul de 29 de ani a devenit un titular incontestabil pe Stamford Bridge, luându-i locul lui Kepa, care i-a exasperat pe fanii și antrenorii londonezilor cu gafele sale.
În sezonul trecut, Mendy a menținut poarta lui Chelsea intactă în 16 partide din Premier League și a avut prestații excelente și în Champions League, unde nu a primit gol în 9 din cele 12 partide jucate, contribuind astfel decisiv la cucerirea trofeului de către echipa lui Tuchel.
Portarul senegalez are o poveste aparte. La 22 de ani, Edouard Mendy era șomer și aproape se lăsase de fotbal după ce a fost refuzat de o echipă din League One. Portarului african îi expirase contractul cu Cherbourg, o echipă din liga a patra franceză și la 22 de ani a rămas fără angajament. Mendy primisese câteva oferte și un agent i-a promis contract în Anglia, doar că nu era nimic real.
După ce a stat un an departe e fotbal, intenționând să renunțe, Mendy a mers să se antreneze cu Le Havre, fără să fie plătit. Un coechipier i-a spus că Marseille caută un portar și africanul a mers la un trial. Mendy a fost selectat pentru a fi al patrulea portar la Marseille, dar a fost trimis la echipa a doua a clubului.
Pentru că își dorea să joace, Mendy a reușit să-și găsească un club în liga a doua și a mers la Reims. După ce titularul fusese eliminat într-un meci, Mendy a primit șansa lui. 7 meciuri de la acest moment, dintre care 3 fără gol primit, Mendy era văzut deja un portar de mare viitor.
Senegalezul a promovat cu Reims în sezonul 2017/2018 și apoi Rennes plătea pentru el 4 milioande de euro. De acolo a urmat toata ascensiunea africanului care în numai 5 ani a ajuns de la statutul de șomer la cel de câștigător al Ligii Campionilor cu Chelsea.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo