Săptămână de săptămână, Lucian Sânmărtean, expert Eurosport pe Premier League, alege cel mai bun jucător al fiecărei etape din cel mai puternic campionat de fotbal al lumii.
Etapa a 8-a din Premier League a fost una plină de evenimente și mai mulți jucători s-au remarcat în mod deosebit. Alegerea lui Sănmărtean de această dată a fost Mo Salah, deși Mount (triplă și assist contra lui Norwich) și Foden (dublă și pasă decisivă contra lui Brighton) au avut la rândul lor prestații fantastice.
Salah a contribuit din plin la succesul istoric al lui Liverpool pe Old Trafford, 5-0 cu United, punctând de 3 ori și pasând decisiv pentru primul gol al meciului, reușit de Keita.
Cupa Mondială FIFA
Lovitură pentru Southgate! Un jucător al naționalei Angliei a părăsit lotul pentru Cupa Mondială
30/11/2022 LA 20:01
Salah a marcat în acest sezon de Premier League același număr de goluri cu Arsenal și are mai multe reușite decât Spurs, formația lui Son și Kane.
Salah a devenit primul jucător din era Premier League care marchează din postura de adversar un hat-trick pe Old Trafford. Pe lângă această bornă setată, egipteanul a mai doborât duminică seară alte trei recorduri:
  • Cele mai multe goluri marcate de un african în istoria Premier League (l-a depășit pe Drogba);
  • Primul jucător care marchează în 10 meciuri la rând pentru Liverpool (record pe care îl deținea din meciul anterior, acum extinzându-l);
  • Primul jucător al lui Liverpool care marchează în 5 meciuri la rând jucate în deplasare, în ultimii 119 ani.

Salah își prelungește contractul cu Liverpool

Mo Salah a ajuns deja la 17 goluri în acest sezon, în toate competițiile, și se anunță un candidat important pentru obținerea Balonului de Aur. Egipteanul e primul jucător din istorie care reușește un hat-trick pe Old Trafford, de când prima ligă engleză și-a schimbat titulatura în Premier League.
Întrebat de evoluția vârfului de bandă, Klopp a dat de înțeles că superlativele sunt deja consumate, însă a anunțat că Salah își va termina cariera pe Anfield. În ultima perioadă s-a vorbit enorm despre salariul uriaș cerut de acesta pentru a-și prelungi contractul scadent în 2023, dar se pare că se va ajunge în curând la un numitor comun.
"Ce mai pot să spun despre Mo? Toți îi știm valoarea, a făcut un nou meci excepțional. Iubește să evolueze aici și vă spun că o să îl mai vedeți mult, mult, mult timp în tricoul lui Liverpool. Vă spun că vrea să își termine cariera aici, cunosc bine situația lui", a dezvăluit Klopp.

"Teatrul Coșmarurilor" lui Solkjaer. Rezumatul partidei United - Liverpool 0-5

LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Bundesliga
Cristiano Ronaldo s-a lovit de primul refuz după despărțirea de United! Clubul care i-a închis ușa
29/11/2022 LA 13:32
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38