Atacantul a evoluat atunci în 15 partide pentru englezi și nu a reușit să înscrie, dar internaționalul beligan este de părere că experiența a fost una "dureroasă, dar utilă" și l-a ajutat să devină jucătorul de astăzi.
Lukaku, ajuns la 28 de ani, plecase în urmă cu 10 ani de la Chelsea, fiind considerat atunci un tânăr atacant extrem de talentat.
Nu s-a impus în acel moment, dar a revenit un deceniu mai târziu din postura de unul dintre cei mai prolifici atacanți din lume, cu experiență dobândită pe parcursul carierei fotbalistice, din momentul plecării de la Chelsea.
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
ACUM 6 ORE

Lukaku nu regretă prima perioadă la Chelsea: "Așa am devenit jucătorul de astăzi"

Atacantul belgian a oferit mai multe declarații pentru site-ul oficial al lui Chelsea, în care și-a amintit de prima perioadă petrecută pe Stamford Bridge.
El a fost împrumutat la echipe precum West Brom sau Everton, începând cu anul 2011: "A fost dureros, dar m-a ajutat acea perioadă, totuși consider că a fost o experiență utilă pentru că mi-a oferit gândirea de care aveam nevoie pentru a deveni jucătorul de astăzi.
Echipa era extrem de puternică la acea vreme, însă nimeni nu aprecia antrenamentele suplimentare. Aveam 18 ani, vedeam în fiecare zi câtă munca era depusă acolo.
Atunci am știut faptul că trebuie să muncesc din ce în ce mai mult pentru a deveni un jucător de calitate. Îmi spuneam că atunci când nu voi juca, mă voi antrena și mai mult pentru a reuși, astfel a devenit un stil de viață".
Deși nu s-a impus în prima perioadă ca jucător al lui Chelsea, Lukaku a reușit să înscrie 17 goluri pentru West Brom și 103 pentru Everton pe parcursul a 3 sezoane.
Aceste performanțe i-au adus un transfer în valoare de peste 100 milioane de euro la Manchester United în 2017, reușind să înscrie de 42 de ori pentru "Red Devils", înainte de a ajunge la Inter.
În Italia, belgianul a câștigat campionatul cu Inter, reușind să înscrie 64 de goluri în 95 de apariții. Mai mult decât atât, Lukaku are deja 4 goluri pentru Chelsea, acolo unde a revenit în această vară, după ce englezii au plătit peste 100 de milioane de euro.
În ceea ce privește progresele pe care le-a făcut și cum a ajuns în acest punct, Lukaku a adăugat: "Sunt mult mai calm. M-am maturizat cu ajutorul tatălui meu și sunt mult mai relaxat. După ce am câștigat campionatul în Italia am știut de ce este nevoie pentru a ajunge cât mai sus, experiența asta m-a ajutat cu adevărat. În ultimii trei ani, am reușit să construiesc ceva pe care să-l pot prelua pentru restul carierei mele.
Poate fi complicat, dar atunci când te hotărăști cu adevărat să faci ceva și dedici cu adevărat tot ceea ce ai acestui obiectiv, îl poți atinge. Mi-am dat seama de micile calități pe care le am, dar știam și la ce nu mă pricep și chiar am petrecut mult timp lucrând la aceste atribute pentru a deveni un jucător complet.
Mă simt bine acum. Sunt foarte mulțumit de această oportunitate și am început foarte bine sezonul. Colegii mei mi-au făcut viața foarte ușoară și antrenorul face o treabă grozavă. Rezultatele noastre au fost bune, dar căutăm întotdeauna următoarea provocare".
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47
Premier League
Neville îl acuză pe Ronaldo pentru haosul creat la United. Ce spune despre situația lusitanului
06/08/2022 LA 12:04