Transferul lui Romelu Lukaku la Chelsea este doar o chestiune de timp. Conform jurnaliștilor de la Sky Sports, atacantul belgian a efectuat deja prima parte a vizitei medicale și urmează ca în scurt timp să-și pună semnătura pe un contract care se va întinde pe 5 sezoane.
Inter va încasa 115 milioane de € în schimbul belgianului, suma care va deveni de departe cea mai mare primită vreodată de campioana Italiei pe un jucător. Zlatan Ibrahimovic era primul în acest top, transferul său la Barcelona aducând în vistieria nerrazzurrilor 70 de milioane de € în 2009.
Ligue 1
Messi, o dezamăgire la PSG. Total neașteptat: cum arată în acest moment cotele pentru Balonul de Aur
25/09/2021 LA 10:18
De asemenea, transferul lui Lukaku reprezintă un record absolut și pentru Chelsea privind suma de transfer. Cel mai scump jucător care a ajuns vreodată pe Stamford Bridge până la Lukaku era Kai Havertz, care a costat-o pe campioana Europei 80 de milioane de € în vara trecută.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199142.png

Lukaku l-a depășit pe Neymar în topul jucătorilor pe care s-au plătit cei mai mulți bani de-a lungul timpului

Prin transferul la Chelsea, Lukaku a devenit cel mai scump fotbalist din istorie, dacă ne raportăm la sumele care s-au plătit în schimbul său de-a lungul vremii.
Transferurile lui Lukaku au însumat în total aproximativ 325 de milioane de €, conform cifrelor de pe site-ul de specialitatet transfermarkt.com. Chelsea i-a plătit lui Anderlecht 15 milioane de € pentru belgian, dar acesta nu a convins pe Stamford Bridge la vremea respectivă și a fost cedat la Everton pentru 35 de milioane de €. Ulterior, Manchester United a plătit 85 de milioane de € pentru Lukaku, iar apoi l-a vândut la Inter pentru 75 de milioane de €.
Astfel, Lukaku l-a depășit pe Neymar în acest top. Barcelona l-a cumpărat pe brazilian de la Santos pentru aproximativ 88 de milioane de €, iar apoi PSG a achitat clauza de reziliere a acestuia în valoare de 222 de milioane de €.
Pe locul 3 în această ierarhie se află Cristiano Ronaldo, ale cărui transferuri pe axa Sporting - Manchester United - Real Madrid - Juventus au însumat în total circa 230 de milioane de €.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Bundesliga
Julian Nagelsmann a vorbit pentru prima oară de transferul care ar face din Bayern echipa perfectă
24/09/2021 LA 07:45
Premier League
Haos în Premier League! Incredibil câți fotbaliști din Anglia s-au vaccinat
24/09/2021 LA 05:34