Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lukaku este jucătorul lui Chelsea! Londonezii vor plăti o sumă colosală în schimbul belgianului

Nicu Savin

Publicat 09/08/2021 la 19:07 GMT+3

Romelu Lukaku a efectuat astăzi vizita medicală la Chelsea și în următoarele zile va semna cu campioana Europei. Suma de transfer este una imensă, care-l transformă pe atacantul belgian în jucătorul pe care s-au plătit cei mai mulți bani, cumulat, de-a lungul timpului.

Romelu Lukaku

Credit imagine: Getty Images

Transferul lui Romelu Lukaku la Chelsea este doar o chestiune de timp. Conform jurnaliștilor de la Sky Sports, atacantul belgian a efectuat deja prima parte a vizitei medicale și urmează ca în scurt timp să-și pună semnătura pe un contract care se va întinde pe 5 sezoane.
Inter va încasa 115 milioane de € în schimbul belgianului, suma care va deveni de departe cea mai mare primită vreodată de campioana Italiei pe un jucător. Zlatan Ibrahimovic era primul în acest top, transferul său la Barcelona aducând în vistieria nerrazzurrilor 70 de milioane de € în 2009.
De asemenea, transferul lui Lukaku reprezintă un record absolut și pentru Chelsea privind suma de transfer. Cel mai scump jucător care a ajuns vreodată pe Stamford Bridge până la Lukaku era Kai Havertz, care a costat-o pe campioana Europei 80 de milioane de € în vara trecută.
Brentford - Arsenal va fi vineri, de la ora 22 pe Eurosport 1

Lukaku l-a depășit pe Neymar în topul jucătorilor pe care s-au plătit cei mai mulți bani de-a lungul timpului

Prin transferul la Chelsea, Lukaku a devenit cel mai scump fotbalist din istorie, dacă ne raportăm la sumele care s-au plătit în schimbul său de-a lungul vremii.
Transferurile lui Lukaku au însumat în total aproximativ 325 de milioane de €, conform cifrelor de pe site-ul de specialitatet transfermarkt.com. Chelsea i-a plătit lui Anderlecht 15 milioane de € pentru belgian, dar acesta nu a convins pe Stamford Bridge la vremea respectivă și a fost cedat la Everton pentru 35 de milioane de €. Ulterior, Manchester United a plătit 85 de milioane de € pentru Lukaku, iar apoi l-a vândut la Inter pentru 75 de milioane de €.
Astfel, Lukaku l-a depășit pe Neymar în acest top. Barcelona l-a cumpărat pe brazilian de la Santos pentru aproximativ 88 de milioane de €, iar apoi PSG a achitat clauza de reziliere a acestuia în valoare de 222 de milioane de €.
Pe locul 3 în această ierarhie se află Cristiano Ronaldo, ale cărui transferuri pe axa Sporting - Manchester United - Real Madrid - Juventus au însumat în total circa 230 de milioane de €.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
Program Premier League, etapa 1, 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo