Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City a mai dat o lovitură! Mijlocașul dorit de Guardiola, la un pas de a fi transferat pe Etihad

Bianca Dumitru

Publicat 10/05/2022 la 11:39 GMT+3

După ce ar fi ajuns la un acord cu Erling Haaland, Manchester City a mai dat o lovitură. Unul dintre jucătorii doriți de Pep Guardiola, Frenkie de Jong, are șanse mari să ajungă din vară în Premier League, antrenorul având o singură condiție de acceptat.

Manchester City manager Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

După ce l-au convins pe Erling Haaland să îi aleagă, cei de la Manchester City au mai reușit să ajungă la un acord pentru transferul unui fotbalist important. Jurnaliștii de la Sky Sports au anunțat că echipa de pe Etihad s-ar fi înțeles pentru aducerea lui Frenkie de Jong sub comanda lui Pep Guardiola.
Antrenorul are o părere foarte bună despre mijlocașul olandez de care Barcelona vrea să scape în această vară, stabilindu-i un preț de 70 de milioane de euro. Conform sursei citate, catalanii ar fi dispuși să renunțe la bani dacă cei de la City vor accepta să-l trimită pe Camp Nou pe Bernardo Silva.
Astfel, Guardiola va trebui să ia o decizie, în care foarte mult va cântări și faptul că Fernandinho se va despărți de Manchester City la finalul acestei stagiuni. Din acest motiv echipa va avea nevoie de un mijlocaș defensiv, iar De Jong este considerat soluția perfectă.
Frenkie de Jong, care are în prezent o cotă de piață de 70 de milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com, a ajuns la Barcelona în 2019, când catalanii le-au plătit celor de la Ajax 86 de milioane de euro.
Citește și:

9 fotbaliști, OUT de la Barcelona în vară

Frenkie de Jong este unul dintre jucătorii la care Barcelona ar fi dispusă să renunțe pentru a putea să le facă loc altor fotbaliști, de care Xavi consideră că are nevoie pentru a se lupta pentru cele mai importante trofee în următoarea stagiune.
Potrivit jurnaliștilor de la Marca, cel puțin 9 fotbaliști vor pleca de pe Camp Nou. Pe lângă De Jong, este vorba și despre Neto, Clement Lenglet, Sergino Dest, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Riqui Puig, Memphis Depay și Martin Braithwaite, care vor fi disponibili pentru transfer în perioada de mercato de la finalul actualei stagiuni.
În plus, Barcelona se va despărți de Luuk de Jong și Adama Traore, care au fost împrumutați pe Camp Nou în acest sezon, urmând să se întoarcă, în cel mai probabil caz, la echipele lor după încheierea stagiunii. De asemenea, Antoine Griezmann, împrumutat la Atletico Madrid, are șanse mari de a fi transferat definitiv de formația lui Diego Simeone.
În ceea ce îi privește pe Philippe Coutinho, Trincao și Miralem Pjanic, care sunt în prezent împrumuți la Aston Villa, Wolves și Beșiktaș, aceștia ar putea continua la echipele pentru care au evoluat în actualul sezon. La polul opus, catalanii le-ar putea propune contracte noi lui Dani Alves și Ousmane Dembele.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo