Manchester City a încheiat perfect cea mai grea săptămână pentru Premier League din 2021, în care s-au amânat nu mai puțin de 9 partide, trei în etapa a 17-a și șase în runda a 18-a. Trupa lui Pep Guardiola a stat departe de focarele de infecție cu covid care au bulversat alte grupări din campionat și a reușit să susțină ambele jocuri din program.
Golaverajul la finalul săptămânii este unul fabulos, 11-0, după 7-0 cu Leeds United pe Etihad și 4-0 în deplasare cu Newcastle, meci disputat azi. Mai mult, campioana en-titre a luat un avans de 6 puncte față de Chelsea, una dintre rivalele la titlu, care a remizat cu Everton pe teren propriu (1-1) și Wolverhampton în deplasare (0-0).
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
IERI LA 10:58

Manchester City a marcat cu fundații primele două goluri

În partida de la Newcastle, Pep Guardiola a efectuat trei schimbări în raport cu echipa pe care a aliniat-o cu Leeds United, în special în atac unde au apărut Sterling și Gabriel Jesus, dar și-a păstrat același apetit pentru ofensivă și a reușit să marcheze 4 goluri din cele 18 ocazii create. Manchester City a atacat cu toate liniile, drept dovadă căprimele dopuă goluri au fost realizate de linia de apărare, de Dias și Cancelo. Ultimul a și pasat decisiv pentru colegul din echipa națională la primul gol.
Cancelo a ajuns la 3 goluri și 7 pase decisive în acest sezon pentru echipă în toate competițiile și potrivit Opta Joe el este primul fundaș al lui Pep Guardiola, după David Alaba în 2013/14 la Bayern Munchen, care ajunge la cifre duble în ceea ce privește contribuția la goluri (reușite plus pase decisive).
Mahrez și Sterling au semnat următoarele două goluri ale echipei. Cu victoria de pe St. James Park, Manchester City ajunge lider de Boxing Day, indiferent cum se termină derby-ul Tottenham – Liverpool. "Cetățenii" au mai fost în această situație în 2011/12 și 2017/18 și de fiecare dată au reușit să obțină și titlul la finalul sezonului.
https://i.eurosport.com/2021/12/19/3274611.jpg
Campioana en-titre a stabilit cu această ocazie alte două recorduri: a ajuns la 34 de victorii și a adunat deja 105 goluri în 2021, cele mai multe într-un an calendaristic.
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
IERI LA 07:49
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50