Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United – Liverpool 0-5 | Mo Salah & Co și-au făcut KO rivalii și recordurile

Andrei Nicolae

Actualizat 24/10/2021 la 20:51 GMT+3

Trupa condusă de Ole Gunnar Solskjaer a suferit una dintre cele mai mari umilințe din istoria clubului, iar titlul în Premier League pare doar un vis și în acest sezon.

Liverpool a făcut o adevărată demonstrație de forță pe terenul lui Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Ceea ce s-a întâmplat duminică seara în derby-ul Manchester United – Liverpool (scor 0-5), în etapa a 9-a în Premier League, a depășit orice imaginație și a doborât o sumedenie de recorduri.
După numai 13 minute de joc, trupa lui Jurgen Klopp avea deja 2-0, după golurile marcate de Naby Keita și Diogo Jota. Manchester United s-a trezit cu 0-2 pe Old Trafford, atât de repede, pentru prima dată în ultimii 3 ani, după întâlnirea cu Newcastle din 2018, conform Opta Joe.
Iar golul lui Keita, consemnat în minutul 4:42, a însemnat și cel mai rapid reușit de Liverpool în fieful rivalilor.

Mo Salah & Co și-au făcut KO rivalii și recordurile

Liverpool nu s-a oprit însă aici, ci și-a făcut norma de a înscrie cel puțin 3 goluri în deplasare încă din minutul 38, când a venit și prima reușită a lui Mo Salah. "Cormoranii" au marcat în toate cele 8 meciuri disputate în deplasare, în toate competițiile, de la 3 goluri în sus. Iar egipteanul a devenit primul fotbalist din istoria clubului care a punctat în trei partide consecutive pe Old Trafford.
La pauză a fost însă un neverosimil 0-4! Și a marcat tot Salah. Iar acest scor a adus un alt record negativ pentru "diavolii roșii". A fost pentru prima dată în istoria lor când au plecat la cabine cu un handicap de patru goluri. Ole Gunnar Solskjaer & Co au fost KO încă după primele 45 de minute.
picture

Solskjaer s-a abținut cu greu să nu plângă, la 4-0 pentru Liverpool! Imagini cu suferința lui Ole

Mo Salah nu va uita niciodată acest meci. El a realizat hattrick-ul la scurt timp după reluare, după o pasă de geniu venită de la Jordan Henderson. Atacantul a devenit africanul cu cele mai multe goluri din istoria Premier League, reușind să-l devanseze pe Didier Drogba. Tot Opta Joe a informat că Salah a devenit primul jucător al unei echipe oaspete care a înscris 3 goluri pe Old Trafford în ultimii 18 ani. În 2003, Ronaldo brazilianul a terminat cu un hattrick în partida Manchester United – Real Madrid. În Premier League, starul lui Klopp este primul care a izbutit o asemenea performanță.
Pentru ca umilința să fie totală pentru Man United și fani, echipa a rămas în inferioritate la 0-5, după un cartonaș roșu a lui Paul Pogba. În istoria derby-urilor cu Liverpool s-a ajuns la 17 eliminați. În Premier League, doar confruntarea Everton – Liverpool a adunat mai multe cartonașe roșii: 22.

Manchester United, handicap minus 5

Băieții lui Jurgen Klopp s-au oprit după eliminarea lui Pogba, astfel că acest 0-5 nu a depășit rezultatele echipei Man United, 1-6 cu Manchester City (din urmă cu 10 ani și o zi) și Tottenham din ediția trecută. Scorul este însă suficient de drastic pentru a provoca un cutremur pe Old Trafford.
Cu 0-5 pe teren propriu, "diavolii roșii" nu au mai cedat din 1955, cu Manchester City. Pentru Liverpool a fost un adevărat record pe Old Trafford.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo