Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United - Manchester City | 5 fotbaliști care au evoluat la cele două mari rivale

Ion Alexandru

Publicat 06/11/2021 la 08:18 GMT+2

Derby-ul orașului Manchester a fost mereu un meci cu o încărcătură deosebită, iar fotbaliștii care s-au mutat dintr-o echipă în cealaltă au avut mult sânge rece. Fanii au considerat mereu asta o mare trădare. Manchester United - Manchester City va fi de la ora 14.30 pe Eurosport 1.

carlos tevez manchester city manchester united

Credit imagine: Reuters

Ne pregătim de un nou capitol al derby-ului Manchester United – Manchester City, vă vom prezenta cinci dintre cei mai importanți fotbaliști care au evoluat pentru ambele echipe. De la Denis Law, celebrul fotbalist al lui United din anii 60`, până la scandalosul transfer al lui Tevez din 2009. Care a fost cea mai surprinzătoare schimbare de trupe din istoria celor două cluburi?
picture

Premier League. Manchester City - Manchester United 0-2. Rezumatul derby-ului de pe Etihad

Denis Law
Deși celebrul atacant scoțian a evoluat în sezonul 1960-1961 pentru Manchester City, succesul l-a cunoscut la rivala locală a "cetățenilor", Manchester United. După o scurtă perioadă petrecută în Italia, la Torino, Law s-a întors în 1962 în Anglia, de data aceasta pentru a fi fotbalistul lui United. Cu "diavolii roșii", scoțianul a câștigat Cupa Campionilor, 2 campionate, dar și Balonul de Aur, reușind să înscrie peste 200 de goluri pentru United în cei 11 ani petrecuți pe Old Trafford. Deși Law a fost un fotbalist simbol al "diavolilor roșii", scoțianul s-a reîntors pe final de carieră la City, înscriind un gol cu călcâiul în chiar ultima etapă de campionat, împotriva lui United, gol ce a dus la retrogradarea echipei de pe Old Trafford în a doua ligă.
Peter Schmeichel
Portarul danez a petrecut 8 sezoane la United, câștigând 5 campionate în anii 90` cu echipa antrenată de Sir Alex Ferguson și fiind căpitanul "diavolilor roșii " în finala Champions League din 1999, finală câștigată de United împotriva lui Bayern chiar în prelungiri. După acel meci, Schmeichel a părăsit trupa de pe Old Trafford, pentru ca în ultimul său sezon să evolueze pentru Manchester City. De remarcat este faptul că Schmeichel nu s-a aflat niciodată de partea celor învinși în derby-ul din Manchester.
Andy Cole
Andy Cole este un alt exemplu de jucător care s-a consacrat în fotbalul mare la United, pentru a petrece o parte din sfârșitul carierei la City. Alături de Schmeichel, Cole a făcut și el parte din "generația de aur" a lui United din anii 90, atacantul englez reușind chiar să fie cel mai bun marcator din Premier League în sezonul 93/94. După ce a câștigat cele mai importante trofee din fotbal cu "diavolii roșii ", Cole a petrecut un sezon și la City, fiind cel mai bun marcator al "cetățenilor " la finalul acelui an.
picture

Solskjaer - Guardiola 4-3. Cum a ajuns norvegianul să aibă palmares direct pozitiv cu Pep

Owen Hargreaves
Chiar dacă talentatului mijlocaș englez a avut o carieră plină de accidentări, Hargreaves a fost un fotbalist decisiv pentru United în 2008, atunci când "diavolii roșii " au câștigat Premier League și Champions League, englezul reușind chiar să transforme un penalty în finala UCL disputată la Moscova împotriva lui Chelsea. După acel sezon, Hargreaves a suferit nenumărate accidentări. Din cauza faptului că nu mai putea fi un om de bază la United, a ales în vara lui 2011 să se transfere la City, echipă pentru care a avut o singură apariție în campionat, chiar înainte de retragerea sa din anul 2012.
Carlos Tevez
Transferul lui Tevez de la United la City din anul 2009 a fost unul dintre cele mai controversate transferuri din istoria fotbalului. Atacantul argentinian a ajuns în 2007 pe Old Trafford, având 2 sezoane prolifice pentru "diavolii roșii ", făcând un parteneriat de succes cu Ronaldo și Rooney în atacul lui United, Tevez reușind să câștige cu trupa antrenată de Sir Alex Ferguson 2 campionate și o Ligă a Campionilor.
2010 Manchester City-Manchester United Tevez Rafael
În 2009, argentinianul a ales contractul colosal oferit de șeicii lui City, transferul său culminând cu celebrul panou publicitar care-l prezenta pe Tevez în tricoul "cetățenilor ", panou amplasat chiar în fața stadionului Old Trafford. Cariera lui Tevez la City a fost una bizară, argentinianul refuzând în 2011 să intre pe teren într-un meci de Champions League împotriva lui Bayern, pentru ca mai apoi să prefere să plece în Argentina pentru a juca golf. Deși părea că Tevez și-a încheiat cariera laformația de pe Etihad, revine la finalul sezonului 11/12 pentru a o ajuta pe City să câștige campionatul după o pauză de 44 de ani, reușind chiar să marcheze un hat-trick împotriva lui Norwich.
United a reprezentat garanția succesului în dauna lui City pentru jucătorii care au evoluat la ambele echipe
Vedem cum, deși golul lui Law a trimis-o pe United în al doilea eșalon englez sau hat-trickul marcat de Tevez a ajutat-o pe City să câștige titlul în dauna "diavolilor roșii ", toți acești fotbaliști au avut performanțe mai mari cu United datorită faptului că formația de pe Old Trafford a reprezentat marea putere a orașului Manchester în deceniile precedente. În prezent, "balanța puterii " pare să se încline în favoarea trupei antrenate de Guardiola, iar viitorul ne poate propune alte transferuri neașteptate între cele două mari cluburi, poate de această dată fotbaliștii vor prefera să aleagă echipa de pe Etihad pentru cucerirea trofeelor importante, iar nu să forțeze transferul către echipa patronată de șeici pentru salarii imense sau pentru plăcerea de a juca fotbal în utimii ani de activitate.
Manchester United - Manchester City, episodul 186, va fi de la ora 14.30 pe Eurosport 1.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo