Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe, surclasat la un capitol la care excelează! Cine e "regele driblingurilor" în Europa

Nicu Savin

Actualizat 18/05/2022 la 19:40 GMT+3

Kylian Mbappe este printre cei mai buni jucători din lume, dar francezul este abia al doilea în clasamentul fotbaliștilor cu cele mai multe driblinguri reușite în acest sezon, în ligile de top din Europa. Atacantul lui PSG este mult în urma conaționalului său, Allan Sain Maximin, jucătorul lui Newcastle.

Newcastle – Man United 1-0. Saint-Maximin deschide scorul pe St. James Park

Kylian Mbappe a fost de departe cel mai bun jucător din Ligue 1 în acest sezon, reușind să marcheze 25 de goluri și să ofere 19 pase decisive, fiind lider la ambele capitole. De asemenea, starul lui PSG a fost cel mai bun și la capitolul driblinguri reușite: 109, cu un procentaj de 49,55%.
Deși e irezistibil în fața adversarilor, Mbappe nu este cel mai bun dribleur din campionatele de top în acest sezon. Conform statisticienilor de la Opta, liderul absolut în acest clasament este Allan Sain Maximin, jucătorul lui Newcastle. Francezul de 25 de ani a reușit în acest sezon 150 de driblinguri, o performanță cu atât mai mare cu cât a venit în Premier League, unde apărătorii sunt la un nivel fantastic în cele mai multe cazuri.
Citește și:

Mbapee, mult sub Saint Maximim la capitolul driblinguri reușite în acest sezon

Saint Maximim nu doar că a reușit cele mai multe driblinguri, dar are și cel mai bun procentaj de reușită: 59,52% (150 din 252). Astfel, în mai bine de jumătate din cazuri, Saint Maximin reușește să treacă de adversar atunci când își propune acest lucru.
Top 5 al jucătorilor cu cele mai multe driblinguri reușite
  • Saint-Maximin (Newcastle) - 150 din 252 (59,52%)
  • Kylian Mbappé (PSG) - 109 din 220 (49,55%)
  • Rafael Leao (Milan) - 95 din 179 (53,07%)
  • Sofiane Boufal (Angers) - 91 din 215 (42,33%)
  • Vinicius Jr. (Real Madrid) - 90 din 223 (40,36%)
Saint Maximin este printre cei mai spectaculoși jucători din Premier League, dar poziția sa în fruntea acestui clasament se datorează și stilului său extrem de individualist, pentru care a fost deseori criticat. La aspectele care contează cel mai mult pentru un jucător ofensiv, goluri și pase de gol, francezul are cifre modeste în acest sezon: 5 goluri și 4 assist-uri.
Saint Maximin a vorbit recent despre stilul său de joc și a admis că scopul său este să producă spectacol în primul rând. De asemenea, a subiniat că atunci când va avea în echipă un atacant care să-i finalizeze mai des acțiunile, va avea mult mai multe pase decisive în dreptul său.
"Vreau să fac lucruri care să impresioneze, care să schimbe regulile, acesta este scopul meu. Vreau să realizez ceea ce a făcut Michael Jordan în vremea lui, care a schimbat viețile unor oameni. Acolo se află adevărata frumusețe.
În ziua în care voi avea un jucător capabil să-mi termine acțiunile, voi acorda 10-15 pase decisive pe sezon și voi schimba percepția pe care oamenii o au despre mine", a spus Sain Maximin, citat de Marca.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo