Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesajul lui Thomas Tuchel pentru jucătorii echipei Chelsea: "Suntem favoriți la titlu!"

Andrei Nicolae

Actualizat 15/10/2021 la 17:47 GMT+3

Managerul german a declarat că echipa sa nu se ferește de acest statut. Dar elevii lui trebuie să demonstreze de ce se numără printre favoriții la titlu.

Chelsea

Credit imagine: Getty Images

Thomas Tuchel, managerul echipei Chelsea, a declarat înaintea partidei cu Brentford de sâmbătă (ora 19:30), care va fi transmisă în direct pe Eurosport 1, că formația sa nu se ferește de statutul de favorită la titlu în Premier League și și-a îndemnat jucătorii să-și demonstreze calitatea împotriva adversarilor.
După 7 etape, gruparea de pe Stamford Bridge este pe locul 1, cu 16 puncte, în urma unui program dificil, în care a înfruntat deja Arsenal, Liverpool, Tottenham și Manchester City. Thomas Tuchel își propune acum să triumfe și în Premier League, după ce în sezonul trecut și-a condus echipa spre titlu în Liga Campionilor. Situația la vârf este totuși strânsă, primele 6 echipe fiind întinse pe distanța a două puncte. Din acest pluton fac parte și Liverpool, Manchester City și Manchester United.

Mesajul lui Thomas Tuchel pentru jucătorii echipei Chelsea

Managerul german își dorește că jucătorii lui să demonstreze de ce se numără printre favoriții la titlu:
"Vrem să dovedim că merităm să fim favoriți și avem nevoie de o anumită mentalitate pentru a face acest lucru. Trebuie să ne asumăm riscuri, să evoluăm cu o anumită libertate, deoarece cu teama de a pierde nu poți câștiga nimic. Dacă lucrezi pentru Chelsea, joci să câștigi. Deci nu poți fi surprins dacă ești favorit. Ne schimbă așteptările acest lucru? Să sperăm că nu".
Brentford - Chelsea, etapa 8
Chelsea va avea în față o nou-promovată, în primul joc după pauza internațională. Dar nu va avea deloc un joc simplu, având în vedere ceea ce au izbutit deja "Albinele" până acum. Au învins Arsenal cu 2-0 și au terminat la egalitate cu Liverpool, cu 3-3, la capătul unui joc superb. Tuchel și-a avertizat jucătorii că Brentford va da totul împotriva liderului din Premier League:
"Vor fi pregătiți, vor juca cu mult entuziasm și, în cele din urmă, Chelsea nu vine pentru un meci de cupă sau un joc amical. Au atât de multe puncte de partea lor și rezultate atât de bune, încât fac o treabă fantastică. Singur, adversarii vor evolua cu curaj, cu încredere, dar nu putem fi surprinși.
Nu ne vor oferi niciun centimetru pe teren și trebuie să fim pregătiți mental, fizic și tactic. Acesta nu este un meci despre cunoașterea soluțiilor sau încercarea de a depăși abilitatea adversarului. Trebuie să ne potrivim mentalitatea și atitudinea noastră".

Chelsea, program de 12 puncte în următoarele patru etape

Chelsea nu se va putea baza pe doi oameni de bază din defensivă, pe Antonio Rudiger și Thiago Silva. Hakim Ziyech are și el ceva probleme medicale, dar Romelu Lukaku va fi apt, în ciuda faptului că a acuzat probleme musculare la naționala Belgiei
"Trebuie să putem produce rezultate în mod consecvent și acest lucru este întotdeauna dificil după o pauză internațională, în care jucătorii au fost plecați la echipele naționale.
Este întotdeauna o provocare să repornești motorul. O putem numi mentalitate sau orice altceva, nu este atât de ușor, dar pe de altă parte suntem obișnuiți cu asta. Este bine că suntem conștienți că lucrurile pot fi dificile. Mâine nu va fi ușor. Ne confruntăm cu un adversar tare, sunt într-un moment bun și își merită punctele".
Până la următoarea pauză internațională, Chelsea are în față un program bun, prin care își poate consolida poziția de lider. După Brentford va mai înfrunta Norwich, Newcastle și Burnley.
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo