Mike Dean, unul dintre cei mai cunoscuți arbitri din Premier League, se va retrage la finalul acestui sezon. Potrivit Telegraph, arbitrul englez de 53 de ani se află în negocieri cu conducătorii fotbalului englez, iar din sezonul viitor va deveni exclusiv arbitru VAR.
Mike Dean este unul dintre cei mai experimentați cavaleri ai fluierului din Anglia, debutând în Premier League în anul 2000. El s-a făcut remarcat printre fanii fotbalului englez pentru stilul său inedit de a interacționa cu jucătorii și antrenorii în timpul partidelor, dar și pentru numărul foarte mare de cartonașe roșii acordate.
În cele 22 de sezoane pe care le-a petrecut în Premier League ca arbitru, Mike Dean a arătat 114 cartonașe roșii, record în istoria primei ligi din Anglia.
Premier League
Crystal Palace se teme de jocul de artificii al fanilor lui Everton. Ce decizie ar putea lua clubul
ACUM 4 ORE
Citește și:

Mike Dean și-a dorit să se retragă încă din sezonul trecut

Potrivit Daily Mail, Mike Dean, cel care este fanul lui Tranmere Rovers, și-a dorit să se retragă încă de la finalul sezonului trecut. În cele din urmă, el a fost convins să mai continue un sezon, pentru a ajuta la formarea noilor generații de arbitri din Anglia.
Pe lângă Mike Dean, în sezoanele următoare, fotbalul englez va trece printr-o schimbare de generații în ceea ce privește arbitrajul. Andre Marriner, Martin Atkinson, Kevin Friend, Jonathan Moss sau Graham Scott au cu toții peste 50 de ani.
https://i.eurosport.com/2019/05/23/2594465.jpg
În total, Mike Dean a arbitrat 553 de până acum, printre care și două finale de FA Cup, dar și multe derby-uri între echipele de top din Premier League.
În februarie 2020, el a vorbit la podcastul fostului atacant al lui Liverpool, Peter Crouch, într-una din rarele sale apariții în public, despre modul în care arbitrează:
"Există puțină aroganță atunci când ies pe teren, știu că există. Dar asta îmi dă încredere în mine, am multă încredere în abilitățile mele. Asta se datorează stilului de arbitraj. Dacă o minge vine spre mine, nu o să mă dau la o parte. O las să treacă printre picioarele mele. Îmi place să fac un pas în față. Pur și simplu îl faci. Iubesc acest job și combinat cu modul în care arbitrez mă bucur de ceea ce fac", spune Mike Dean în februarie 2020, la Peter Crouch Podcast.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
ACUM 5 ORE
Premier League
Cum arată cel mai bun "11" al sezonului în Premier League, în opinia experților
ACUM 7 ORE