Mikel Arteta a câștigat FA Cup de două ori ca jucător la Arsenal, în timp ce Arsene Wenger era la conducerea clubului. Cu 2 zile înaintea meciului de campionat cu Newcastle, primul al etapei a 13-a, managerul spaniol a dezvăluit mass-mediei din Anglia că vrea să-l aducă înapoi pe Arsene Wenger, într-o anumită calitate. El a și luat deja legătura cu managerul francez care a scris istorie pentru "tunari".
Wenger, în vârstă de 72 de ani, a condus Arsenal către trei titluri din Premier League și a câștigat FA Cup de 7 ori în cei 22 de ani de conducere pe banca tehnică a formației din nordul Londrei. Arteta i-a fost elev timp de 5 sezoane.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

Mikel Arteta a avut deja o discuție cu Arsee Wenger

"Am fi încântați să-l avem mult mai aproape. Cred că s-ar simți foarte bine văzând mediul pe care îl poate crea în jurul lui atunci când este prin acest loc. Prin ceea ce a făcut și reprezintă ca persoană, și-a câștigat respectul, admirația și dragostea din partea tuturor de la club", a declarat Arteta, potrivit BBC.
Actualul manager l-a înlocuit pe Unai Emery în decembrie 2019, la 19 luni distanță după ce Wenger a încheiat un mandat cu 1.235 de meciuri.
În calitate de manager, Arteta a condus clubul spre câștigarea FA Cup în 2019/20, dar s-a clasat de două ori la rând pe locul 8 în Premier League. Acesta este primul sezon al lui Arsenal în care a ratat cupele europene în ultimii 25 de ani.
https://i.eurosport.com/2020/02/06/2770531.jpg
Arteta a dezvăluit că a existat "o discuție" cu Wenger, când a fost întrebat la conferința de presă dacă a fost făcută o ofertă oficială pentru a-l aduce pe francez înapoi la Emirates. Spaniolul a spus că au vorbit la premiera documentarului despre fostul manager al clubului, care acum lucrează pentru FIFA ca șef al dezvoltării fotbalului.
"Am vorbit cu el când ne-am dus să vedem filmul și a fost incredibil de plăcut să-l văd și să vorbim. Ceea ce pot spune este că mi-aș dori să fie mult mai aproape de mine, cred că ar fi de mare ajutor și pentru club. Lucrurile necesită timp și cred că el trebuie să dicteze acel moment. Ceea ce pot spune din partea mea și, cred, în numele tuturor, este că am fi încântați să-l avem mult mai aproape", a mai spus Mikel Arteta.
Londonezii sunt pe locul 5 în clasament după 12 meciuri în acest sezon, la 3 puncte distanță de Top 4.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47