După ce sezonul trecut a ratat calificarea în cupele europene pentru prima oară după 25 de ani și a terminat pe locul 8, Arsenal a început cu stângul și noul sezon de Premier League. Echipa lui Mikel Arteta s-a deplasat pe terenul nou-promovatei Brentford și a pierdut meciul de deschidere al sezonului 2021/22. Brentford, echipă care nu a mai jucat pe prima scenă a fotbalului englez din sezonul 1946/47, s-a impus cu scorul de 2-0.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199155.png

Mikel Arteta: "Nu am făcut lucruri elementare"

Premier League
Arsenal, ofensivă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta vrea încă un jucător de la City
IERI LA 10:23

Rezumatul meciului Brentford 2-0 Arsenal din prima etapă a noului sezon de Premier League

După înfrângerea de aseară, Mikel Arteta,antrenorul celor de la Arsenal, s-a arătat dezamăgit de prestația echipei sale: "Sunt dezamăgit. Nu este modul în care ne-am dorit să începem sezonul. Nu am început bine meciul, am primit gol în urma unei erori izolate. Nu ne-am descurcat cu baloanele lungi, iar asta a fost tot ce a avut nevoie Brentford ca să ne pună probleme. Apoi am luat gol dintr-o aruncare lungă de la margine. Cea mai mare îngrijorare e legată de atac. Am avut destule oportunități când am ajuns în apropierea careului, dar nu am fost destul de periculoși și nu am atacat destul poarta. Dacă nu faci asta în Premier League, nu ai cum să câștigi", a spus Mikel Arteta la Sky Sports după partidă.
În ciuda faptului că a fost dezamăgit de prestația jucătorilor săi, Mikel Arteta a recunoscut că Brentford a fost echipa mai bună. "Nu vreau scuze. E adevărat că ne-au lipsit jucători, dar nu vreau să mă ascund. Nu am fost suficient de buni ca să îi batem. Nu am făcut lucruri elementare. Am început sezonul într-un mod dezamăgitor, dar vom evalua situația și vom încerca să ne revenim cât mai rapid", a mai spus Mike Arteta.
Pentru Arsenal, lucrurile nu arată foarte bine. În etapa a doua, "tunarii" vor primi vizita campioanei Europei, Chelsea, în timp ce în etapa a treia se vor deplasa pe terenul campioanei din sezonul trecut al Premier League, Manchester City.
Premier League continuă în acest weekend pe Eurosport.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Premier League
Van Dijk a ales echipa ideală în care ar vrea să joace! Un singur coleg de la Liverpool are loc
IERI LA 08:08
Premier League
Thomas Tuchel va primi buget de 200 de milioane de lire sterline pentru transferuri în această vară
25/05/2022 LA 13:34