Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mikel Arteta îi răspunde lui Aubameyang: "În acea relație, eu eram soluția, nu problema"

Alex Masgras

Publicat 09/02/2022 la 13:25 GMT+2

Mikel Arteta i-a răspuns lui Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonezul a ajuns la Barcelona după ce s-a certat cu antrenorul lui Arsenal și a dat vina pe tehnicianul spaniol. Acesta i-a dat replica lui Aubameyang, vorbind pentru prima oară de la plecarea acestuia de pe Emirates.

FC Arsenal: Pierre-Emerick Aubameyang und Mikel Arteta

Credit imagine: Getty Images

Pierre-Emerick Aubameyang s-a despărțit săptămâna trecută de Arsenal și a ajuns din postura de jucător liber de contract la Barcelona. Gabonezul nu mai jucase pentru "tunari" de la începutul lunii decembrie, după un conflict cu Mikel Arteta, antrenorul echipei. Spaniolul l-a lăsat pe Aubameyang fără banderola de căpitan și nu l-a mai inclus în lotul echipei, din cauza unor acte de indisciplină.
După ce Aubameyang a declarat la sosirea pe Camp Nou că Arteta era problema, spaniolul a ținut să îi răspundă fostului jucător de la Arsenal. Acesta i-a mulțumit lui Aubameyang pentru tot ce a făcut pentru club și că îi respectă părerea, dar crede că în relația dintre cei doi, el era soluția, nu problema:
"Îi sunt extrem de recunoscător lui Auba pentru contribuția sa la club de când am venit aici. În modul în care mă văd în acea relație, eu eram soluția, nu problema. Am fost soluția, 100%. Mă pot uita în ochii oricui. Fac multe lucruri greșite, cu siguranță, dar intenția este de fiecare dată de a face lucrul cel mai bun, nu pentru mine, ci pentru club și pentru echipă.
Este opinia lui, din acest motiv a spus acel lucru și trebuie să respectăm asta", a spus Arteta la conferința de presă premergătoare partidei cu Wolverhampton.
Citește și:

Arteta crede că situația lui Aubameyang s-a terminat bine pentru toată lumea

În septembrie 2020, Aubameyang a semnat un nou contract cu Arsenal, iar Arteta a jucat un rol important în decizia gabonezului de a rămâne pe Emirates. Cu toate acestea, un an mai târziu, relația dintre cei doi s-a deteriorat, iar decizia normală, spre binele tuturor, a fost ca Aubameyang să o părăsească pe Arsenal.
"Cred că s-a terminat în cel mai bun mod posibil pentru toată lumea. Lucrurile se schimbă și contextul se schimbă, face parte din fotbal. Ce am făcut aici ieri sau acum o lună nu este relevant. Contează ce facem astăzi și ce putem sau nu putem să facem în viitor. Trebuie să iei decizii.
Cu toții am luat decizia, cel mai bun lucru a fost să plece, iar acum joacă la Barcelona. Am avut mai multe întâlniri și a fost o decizie luată colectiv de club, jucător și agent", a mai spus Mikel Arteta.
Aubameyang și-a făcut deja debutul pentru Barcelona, în victoria de pe teren propriu în derby-ul cu Atletico. Xavi l-a introdus pe gabonez în minutul 61, dar nu a avut realizări, în contextul în care Barcelona a fost preocupată de a conserva scorul 4-2, după eliminarea lui Dani Alves în minutul 69.
Pentru Arsenal urmează partida de joi seara de pe terenul lui Wolverhampton. Echipa lui Mikel Arteta se află pe locul 6, cu 36 de puncte, dar are două meciuri mai puțin disputate față de Manchester United, ocupanta locului 5, cu 39 de puncte, dar și trei mai puțin de West Ham, care se află pe 4, cu 40 de puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo