Pierre-Emerick Aubameyang este, în mod oficial, jucătorul Barcelonei. Gabonezul de 32 de ani a vorbit despre ultimele săptămâni petrecute la Arsenal, echipă pe care a părăsit-o, după ce s-a certat cu antrenorul Mikel Arteta. Acesta l-a lăsat pe Aubameyang fără banderola de căpitan și l-a scos din lot, din cauza unor acte de indisciplină în luna decembrie.
Acesta a spus că Mikel Arteta a fost principalul motiv pentru care a plecat de la Arsenal, spunând și că a durut modul în care s-a despărțit de echipa de Emirates, nefiind fericit de modul în care cei patru ani petrecuți la Londra s-au încheiat.
"Cred că a fost o problemă doar cu el (n.r. Arteta). Nu pot să vă spun mai multe. Nu era fericit și cam asta a fost. Nu pot să vă spun mai multe pentru asta s-a întâmplat. Nici eu nu eram foarte fericit și sunt mai bine acum.
Premier League
Crystal Palace se teme de jocul de artificii al fanilor lui Everton. Ce decizie ar putea lua clubul
ACUM 3 ORE
Au fost câteva luni complicate. Câteodată, fotbalul este așa. Dacă ar trebui să spun ceva despre toată această situație, aș spune că, din partea mea, nu am vrut să fac niciodată ceva rău. Acum trebuie să las totul în urmă, e în trecut. Vreau să mă concentrez pe prezent", a spus Aubameyang.
Citește și:

SUMA URIAȘĂ PE CARE AUBAMEYANG A ÎNCASAT-O DUPĂ CE A PLECAT DE LA ARSENAL

Toată lumea implicată în transferul lui Aubameyang la Barcelona pare mulțumită. Catalanii au rezolvat problema aducerii unui atacant de valoare, iar jucătorul are șansa de a-și continua cariera la cel mai înalt nivel, după ce intrase într-un con de umbră la Arsenal. "Tunarii" au și ei motive de satisfacție, pentru că au scăpat de un fotbalist care nu mai intra în vederile lui Arteta și care avea un salariu uriaș.
Conform presei catalane, Aubameyang a acceptat un salariu mult redus la Barcelona fața de ceea ce primea la Arsenal, dar Sport.es anunță că o explicație a acestui fapt este că atacantul a primit o sumă substanțială pentru a-și rezilia contractul cu Arsenal. Mai exact, gabonezul a încasat în jur de 8 milioane de euro la reziliere, suma aferentă salariului pe care l-ar fi încasat până la finalul acestui sezon. Astfel, Arsenal a economisit practic doar banii pe care i-ar fi dat gabonezului în stagiunea următoare, circa 18 milioane de euro.
Aubameuang a semnat cu Barcelona până în 2025, dar catalanii vor avea dreptul de a întrerupe înțelegerea în vara lui 2023. Totuși, dacă va recurge la această soluție, clubul blaugrana va trebui să-i plătească gabonezului anumite compensații financiare. Clauza de reziliere a contractului este de 100 de milioane de euro.
Primul meci al lui Aubameyang în tricoul Barcelonei ar putea fi chiar în week-end-ul următor, când echipa lui Xavi va juca pe teren propriu derby-ul cu Atletico Madrid, programat duminică, de la ora 17:15.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
ACUM 5 ORE
Premier League
Cum arată cel mai bun "11" al sezonului în Premier League, în opinia experților
ACUM 7 ORE