Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mikel Arteta o poate ajuta pe Manchester City în lupta pentru titlu dacă îi confirmă încrederea lui Guardiola

Bianca Dumitru

Actualizat 16/03/2022 la 10:41 GMT+2

Arsenal o va înfrunta în această seară, de la ora 22:15, pe Liverpool, într-un meci restanță din etapa a 27-a din Premier League. Mikel Arteta îl poate ajuta pe Pep Guardiola, cel care a avut mereu încredere în el, să se apropie de încă un titlu de campion.

Mikel Arteta și Pep Guardiola sunt prieteni de peste 20 de ani

Credit imagine: Getty Images

Arsenal va primit în această seară vizita celor de la Liverpool, într-un meci din etapa cu numărul 27 din Premier League. Dacă se vor impune, "cormoranii" vor ajunge la doar un punct în spatele celor de la Manchester City, astfel că liderii clasamentului au nevoie ca echipa lui Mikel Arteta să facă o figură frumoasă.
Pep Guardiola a avut mereu încredere că antrenorul lui Arsenal va reuși să ducă echipa acolo își dorește. Chiar și atunci când "tunarii" au înregistrat mai multe înfrângeri consecutive, tehnicianul campioanei din Premier League nu s-a îndoit de Arteta, despre care a spus că dacă i se va da timp, va reuși să demonstreze de ce este în stare.
În acest moment, încrederea lui Guardiola pare să fie confirmată, Arsenal fiind pe locul 4 în clasamentul din campionatul Angliei, reușind o serie de 5 victorii consecutive. Echipa lui Arteta are 51 de puncte, cu 8 mai puțin decât Chelsea, ocupanta locului 3, și cu unul peste Manchester United, care este pe locul 5, însă acestea au două, respectiv 3 meciuri în plus disputate.
De cealaltă parte, Liverpool este neînvinsă în Premier League de la finalul anului 2021, legând 8 victorii consecutive, care le-au permis jucătorilor lui Jurgen Klopp să se apropie foarte mult de Manchester City în fruntea clasamentului.
Guardiola are nevoie, așadar, ca Arsenal să le întrerupă șirul de rezultate pozitive "cormoranilor". O victorie a "tunarilor" ar fi cel mai clar semn că Arteta reușește să-și ducă echipa pe drumul pe care antrenorul lui City a spus mereu că o va face. În plus, campioana en-titre a Angliei și-ar păstra un avans mai confortabil în fața principalei contracandidate la titlu.
Citește și:

Arsenal - Liverpool, al patrulea duel direct din acest sezon

Liverpool și Arsenal s-au înfruntat deja de 3 ori în acest sezon. În meciul tur din Premier League, echipa lui Jurgen Klopp a învins cu scorul de 4-0, grație golurilor marcate de Mane, Diogo Jota, Salah și Minamino.
Ulterior, cele două formații s-au întâlnit în semifinalele Cupei EFL, unde în tur au remizat, scor 0-0, iar în retur Liverpool a câștigat cu 0-2, după o dublă a lui Jota care a adus calificarea în finală.
Partida din această seară, care începe de la ora 22:15, va fi transmisă în direct de Eurosport și Eurosport Player. Toate fazele tari vor putea fi (re)văzute și pe site-ul Eurosport.ro.
Program Premier League 16,17 martie
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo