Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mo Salah, din ce în ce mai mare. În ce club a intrat egipteanul după golul marcat în Brighton – Liverpool

Andrei Nicolae

Publicat 12/03/2022 la 18:02 GMT+2

Mohamed Salah a marcat unul din cele două goluri pentru Liverpool, în victoria cu 2-0 la Brighton, într-un joc din cadrul etapei a 29-a în Premier League, astfel că a atins pragul de 20 de goluri pentru al patrulea sezon în 5 ani. Doar alți cinci mari atacanți au mai reușit o astfel de performanță, Alan Shearer, Sergio Agüero, Thierry Henry, Harry Kane și Ruud van Nistelrooy.

Mohamed Salah erzielte in Brighton das 2:0

Credit imagine: Getty Images

Liverpool s-a apropiat din nou la 3 puncte în spatele echipei Manchester City, în fruntea Premier League, după un succes fără mari probleme la Brighton, cu scorul de 2-0. Luis Diaz a deschis scorul devreme, în minutul 19, în timp ce Mohamed Salah a stabilit scorul final dintr-o lovitură de la 11 metri, în minutul 61.
În urma reușitei de sâmbătă, jucătorul egiptean este primul din actuala stagiune în Premier League care a atins pragul de 20 de goluri. O astfel de performanță a atins-o și în trei din precedentele patru sezoane.

Mo Salah, din ce în ce mai mare în istoria Premier League

Mo Salah este, de altfel, un jucător din ce în ce mai mare în istoria Premier League. Potrivit Gracenote, el este doar al șaselea jucător cu cel puțin patru sezoane în care a atins pragul de 20 de goluri. Topul se prezintă astfel:
7 sezoane - Alan Shearer
6 - Sergio Agüero
5 - Thierry Henry
5 - Harry Kane
4 - Ruud van Nistelrooy
4 - Mo Salah
Cu reușita de azi, Mo Salah a egalat și o legendă a clubului Liverpool la numărul de goluri în care a fost implicat direct (158), pe Robbie Fowler. Potrivit Opta Joe, în fața egipteanului se mai află doar Steven Gerrard, actualul manager de la Aston Villa, care a fost implicat direct la 212 goluri (120 de goluri și 92 de pase decisive).
Actualul star al lui Liverpool are azi 115 goluri și 43 de pase decisive.
Premier League 12,13,14 martie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo