Acordarea Balonului de Aur lui Lionel Maessi în acest an a stârnit, probabil, printre cele mai mari controverse, de când acest premiu este decernat. Iar una dintre marile curiozități după gala de luni a fost faptul că Mo Salah, jucătorul lui Liverpool, a ocupat locul 7, chiar și după Cristiano Ronaldo, deși este evident că egipteanul este cel mai bun jucător din Premier League de câteva luni bune.
Starul lui Liverpool a lăsat dezamăgirea deoparte după gala de luni și a făcut un alt meci la superlativ, miercuri seara, în disputa cu Everton, câștigat de Liverpool cu 4-1. Salah a marcat golurile de 1-0 și 3-1, astfel că și-a mărit și avansul în ierarhia golgheterilor. El a ajuns deja la 13 goluri în Premier League, iar în total are 19 goluri în 19 jocu4ri în acest sezon, în toate competițiile.

Rezumatul derby-ului Everton - Liverpool, câștigat fără drept de apel de "cormorani"

Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
ACUM 5 ORE

Mo Salah despre Balonul de Aur: "No comment!"

Mohamed Salah a văzut latura amuzantă a lucrurilor când a fost întrebat dupăderby-ul Merseyside, ce părere are de faptul că a ocupat locul 7 în iearrhia finală pentru Balonul de Aur, a izbucnit în râs. A continuat să facă asta în timp ce clătina din cap, după care a spus de două ori: "Nu am niciun comentariu".
Într-un clasament doar al jucătorilor din Premier League în ierarhia Balonului de Aur, egipteanul a fost pe locul 4, în spatele lui Cristiano Ronaldo, N'Golo Kante și Jorginho.
Când reporterul l-a întrebat pe Salah dacă că simte că va fi mai sus anul viitor, continuând să marcheze în ritmul actual, internaționalul egiptean a răspuns: "Ah, nu vom ști niciodată, mulțumesc".
Refuzul lui Salah de a se implica în subiect a atras laudele fostului atacant de la Arsenal Thierry Henry, căruia și lui i s-a refuzat Balonul de Aur în 2003.
"Prin comentariul lui, Salah nu a făcut altceva decât să lase fotbalul să vorbească. Nu are rost să vorbim dacă va primi ceea ce merită la sfârșitul zilei. Partida cu Everton a fost o zi bună pentru el, a fost cel mai important lucru", a declarat Henry, potrivit Daily Mail.
Mo Salah a fost întrebat și dacă are vreun obiectiv în ceea ce privește numărul de goluri marcate, dar jucătorul a răspuns: "Primul meu obiectiv este să câștig ceva cu clubul, Liga Campionilor, Premier League, sper că ambele. Aceasta este ținta principală pentru oricine". El mai are contract până în 2023 cu Liverpool, dar gruparea de pe Anfield i-a propus deja prelungirea.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Premier League
Thomas Frank, extrem de nemulțumit după înfrângerea cu United: "I-am distrus în prima repriză"
ACUM O ZI
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
IERI LA 05:17