Balonul de Aur 2021 a fost câștigat de Lionel Messi, cel care și-a trecut în cont al șaptelea premiu acordat de revista France Football. Victoria starului de la Paris Saint-Germain a stârnit multe controverse în lumea fotbalului, foarte mulți oameni de fotbal sau simpli microbiști fiind de părere că Robert Lewandowski ar fi trebuit să fie declarat câștigător.
Clasamentul a fost completat de Jorginho, Karim Benzema, N’Golo Kante și Cristiano Ronaldo, fostul câștigător al Balonului de Aur terminând abia pe locul 6 în 2021. Pe locul 7 s-a aflat Mohamed Salah, unul dintre cei mai în formă jucători din lume. Starul lui Liverpool este o adevărată mașinărie de gol de la începutul acestui sezon, iar foarte mulți oameni și-au pus semne de întrebare legate de locul 7 pe care a terminat egipteanul în investigația făcută de către cei de la France Football.
Pentru prima oară de la gala Balonului de Aur, Mohamed Salah a vorbit despre poziția pe care a terminat. Într-un interviu pentru postul de televiziune DMC din Egipt, Salah a declarat că a fost șocat de faptul că nu a primit mai multe voturi:
Premier League
Arsenal, ofensivă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta vrea încă un jucător de la City
IERI LA 10:23
"M-a șocat (n.r. faptul că nu am făcut mai bine în urma votului), dar nu am ce să spun mai mult. Nimeni nu s-ar fi așteptat să termin pe locul 7, dar asta a fost să fie", a spus Mo Salah.
Citește și:

Salah nu crede în teorii ale conspirație, după ce nu a prins primul 11 la gala FIFA Best

Două luni mai târziu, la Gala FIFA Best, Mo Salah a terminat pe locul 3, în spatele lui Robert Lewandowski și Lionel Messi, în clasamentul pentru cel mai bun jucător al lumii. Cu toate acestea, Mohamed Salah nu a reușit să prindă un loc în cel mai bun prim 11 al anului, lucru care a nemulțumit fanii egipteni și fanii lui Liverpool, dar starul "cormoranilor" nu crede în teorii ale conspirației:
"Nu cred în teorii ale conspirației, dar pot să apară alegeri inexacte. Sunt multe țări care votează și nu au atâtea cunoștințe despre fotbal. Nu știu pe ce se bazează alegerile lor, dar nu cred în teoria conspirației.
Nu am sentimentul că este cineva împotriva mea în mod special după alegerile de la gala FIFA, dar asta este realitate și trebuie să ne obișnuim cu ea", a mai declarat Mo Salah.
În 24 de partide în acest sezon de Premier League, Mohamed Salah a înscris 19 goluri și a oferit 10 pase de gol. În această seară, Liverpool va juca pe Anfield contra celor de la West Ham, încercând să păstreze cât mai mică distanța până la liderul Manchester City și să își ia revanșa după înfrângerea din tur de la Londra.
După 26 de partide, Liverpool este pe locul 2, cu 60 de puncte, la 6 puncte de liderul Manchester City, care are un meci mai mult disputat decât echipa lui Jurgen Klopp. Liverpool-West Ham este în această seară de la ora 19:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/03/02/3330168.jpg
Premier League
Van Dijk a ales echipa ideală în care ar vrea să joace! Un singur coleg de la Liverpool are loc
IERI LA 08:08
Premier League
Thomas Tuchel va primi buget de 200 de milioane de lire sterline pentru transferuri în această vară
25/05/2022 LA 13:34