De MARIAN URSESCU
Cursa pentru ”Gheata de Aur” în Premier League se va încinge astăzi, când Liverpool-ul lui Mohamed Salah va înfrunta Tottenham-ul lui Son Heung-min, într-un meci cu ramificații uriașe.
Liverpool intră în joc la doar un punct în spatele lui Manchester City în lupta pentru titlul din Premier League, în timp ce Spurs sunt cu doar doi pași în spatele celor de la Arsenal în încercarea lor de a prinde locul 4. Ambele echipe au offensive deosebit de puternice, dar o mare parte din atenție se va concentra pe bătălia dintre ”tunarii” Salah și Son.
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
ACUM 19 ORE

Salah are 22 de goluri, Son e la borna 19

În fruntea clasamentului golgeterilor din Premier League se află Mohamed Salah cu 22 de reușite, cu trei goluri mai multe decât Son Heung-min. În luptă se mai află și starul lui Manchester United, Cristiano Ronaldo cu 18 goluri.
Sud-coreeanul pare însă cel mai în formă, marcând opt goluri în ultimele sale șase apariții din campionat. Starul lui Tottenham a dat deja o lovitură puternică aspirațiilor la titlu ale lui Liverpool, în timpul remizei de la începutul sezonului, 2-2 la Londra.
Au fost două puncte uriașe pierdute pentru echipa lui Klopp, care ar putea să-I coste trofeul în Premier League

Cifre reduse după Cupa Africii

Egipteanul Salah a început campania în Anglia furibund, marcând 15 goluri și oferind 9 pase decisive în prima jumătate a sezonului. Au fost cele mai bune cifre ale carierei. Și recordul Premier League de 32 de goluri părea atunci la îndemână.
Numai că după Anul Nou, contribuția sa a încetinit oarecum. În 13 jocuri au fost 7 goluri și patru pase decisive. Trei dintre reușite au venit din penalty.
Son, pe de altă parte, a marcat opt goluri și două pase decisive în prima jumătate a sezonului, în timp ce a marcat de 11 ori cu alte cinci assisturi de la începutul lunii ianuarie. Son are și dezavantajul de a nu fi primul executant la loviturile de la 11 metri la Tottenham.
Liverpool-Tottenham se joacă în această sera, de la ora 21:45, în direct pe Eurosport.

Cifrele comparate ale celor doi golgeteri

Salah / Son
  • Meciuri disputate 32 31
  • Minute jucate 2621 2678
  • Goluri 22 19
  • Gol la câte minute 119 141
  • Total șuturi 127 73
  • Assisturi 13 7
  • Acuratețea paselor 81% 87%
  • Driblinguri reușite 134 94
Premier League
Come-back de senzație pentru Spurs și Conte. Unde se aflau în martie, comparativ cu Arsenal
ACUM 21 ORE
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
IERI LA 14:22