Sadio Mane a părăsit Liverpool și va juca la Bayern Munchen din sezonul următor. Din momentul în care transferul lui a devenit o certitutide, acesta este întors pe toate fețele. Ce înseamnă pentru Liverpool plecarea senegalezului, ce înseamnă pentru Bayern venirea lui, etc.
Fără doar și poate, Liverpool nu este fericită că a pierdut un astfel de jucător. Nu a avut însă ce face, pentru că Mane intra în ultimul an de contract, astfel că a fost nevoită să accepte cei aproximativ 40 de milioane de euro de la Munchen.
Premier League
Petr Cech și-a pierdut slujba la Chelsea, iar reacțiile au venit: "Mi-e frică de acești proprietari"
27/06/2022 LA 11:41
Dar Sadio Mane pleacă de la Liverpool ca un jucător care a lăsat ceva în urma lui, a fost adorat de public pentru realizările lui din cei 6 ani de contract, dar și pentru etica incredibilă a muncii. Senegalezul părăsește Anfield ca o legendă, după cum susține Daily Mail. Cu 120 de goluri și 38 de pase decisive, el a fost crucial pentru Jurgen Klopp.

Motivul pentru care eticheta de legendă la Liverpool se sprijină confortabil pe umerii lui Sadio Mane

Una dintre cele mai bune amintiri ale superstarului din Senegal la Liverpool vine chiar de la Munchen, într-o victorie în optimile de finală ale Ligii Campionilor în martie 2019. După un 0-0 în manșa tur pe Anfield, Mane a marcat 2 goluri într-o victorie senzațională pentru echipa lui în deplasare, cu 3-1, în retur. După acel succes din optimile de finală, "cormoranii" s-au dus până la capăt și au câștigat și trofeul Ligii Campionilor în 2019.
Mane a format un parteneriat formidabil cu Mohamed Salah, în ciuda scepticismului inițial. Iar cei doi au tras echipa după ei și către titlu în Premier League. Astfel, Liverpool a pus capăt unei așteptări de 30 de ani.
"Poți vorbi despre Salah, Virgil van Dijk și Fabinho, Alisson Becker și istețimea de a-l promova pe Andrew Robertson, dar Mane a fost cel care pur și simplu trebuia să livreze. Și cum a funcționat.
Au fost 120 de goluri în cele șase sezoane în 269 de jocuri în toate competițiile, cu alte 38 de pase decisive. Cifrele îl plasează înaintea unor figuri precum regretatul Ian St John, John Barnes și Kevin Keegan în lista lui Liverpool din toate timpurile. Este motivul pentru care eticheta de legendă se sprijină confortabil pe umerii lui", a subliniat sursa citată.
"Performanțele lui sunt întotdeauna incredibile. Volumul de muncă pe care îl face pentru echipă și când nu are mingea, este imens", l-a caracterizat și căpitanul Jordan Henderson spre sfârșitul ultimului sezon.
"Unii jucători pot părăsi cluburile în care au prosperat sub un nor, dar mutarea lui Mane la Bayern a fost întâmpinată cu un val de tristețe, nostalgie și apreciere de către fanii lui Liverpool, care au mai multe opțiuni atunci când vine vorba de a-și alege cele mai bune momente în privința lui.
Felul în care i-a călcat în picioare pe Manchester City în semifinala Cupei FA este încă proaspătă în memoria fanilor, dar există atât de multe alte momente, cum ar fi o lovitură de cap pe Villa Park în noiembrie 2019, care a pus Liverpool pe drumul spre titlu în Premier League", a mai notat Daily Mail.
Premier League
Petr Cech pleacă și el de la Chelsea: "Am simțit că acesta este momentul potrivit să plec"
27/06/2022 LA 11:07
Premier League
Liverpool, 34 de milioane de lire sterline pentru un mijlocaș de la Porto! Cât cer portughezii
26/06/2022 LA 10:56