Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul pentru care Kieran Trippier a ales Newcastle! Ce a declarat fostul fundaș al lui Atletico

Alex Masgras

Publicat 07/01/2022 la 17:10 GMT+2

Newcastle a anunțat astăzi transferul lui Kieran Trippier, fundașul englez care a venit de la Atletico Madrid, campioana sezonului trecut din La Liga. Fiind o mutare surprinzătoare pentru mulți, Trippier a vorbit despre alegerea sa, aceea de a merge la o echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării.

Kieran Trippier

Credit imagine: Getty Images

Kieran Trippier este jucătorul lui Newcastle. Fostul fundaș al lui Atletico Madrid a fost prezentat astăzi și este primul transfer care arată că noua conducere a lui Newcastle are planuri mari de viitor. Până atunci, echipa trebuie să se salveze de la retrogradare, iar mutarea lui Trippier a pus semne de întrebare și în legătură cu prezența fundașului englez la Campionatul Mondial de la finalul acestui an.
Trippier a semnat pe doi ani și jumătate cu Newcastle, echipă care a plătit 15 milioane de euro pentru transferul său campioanei din La Liga. Eddie Howe, antrenorul lui Newcastle, a avut o influență majoră în decizia luată de fundașul englez:
"A avut încredere în mine pentru a doua oară. Am un respect uriaș pentru antrenor. M-a luat de la Manchester City la Burnley. Știu ce cere la antrenamente și pe teren. Voi munci din greu și îmi voi ajuta coechipierii să obținem rezultate pozitive și să urcăm în clasament.
Era foarte încântat că o să vin la Newcastle. Cel mai important este să fim uniți până la finalul sezonului. Fiecare meci va fi o finală, o bătălie. Ambiția noastră este să rămânem în Premier League.
Atletico? A fost o experiență grozavă. Mă bucur că am fost acolo. Sunt bucuros că am câștigat La Liga. Am rămas cu multe amintiri frumoase de acolo. Un club nemaipomenit, cu oameni foarte buni.
Sunt un jucător mult mai bun decât atunci când am plecat de la Tottenham. Diego Simeone este un antrenor foarte bun. M-a ajutat foarte mult pe plan defensiv", a declarat Trippier, după ce a semnat cu Newcastle.

Trippier nu crede că va pierde echipa națională după transferul la Newcastle

Odată cu transferul la Newcastle s-au pus multe semne de întrebare în Anglia despre locul lui Trippier în echipa lui Gareth Southgate. Cu toate acestea, fundașul englez, care a și purtat banderola de căpitan la finalul anului trecut pentru naționala Angliei, nu crede că va avea probleme din acest punct de vedere.
"Orice oportunitate de a îmi reprezenta țara este o onoare, iar faptul că m-am transferat la Newcastle nu schimbă cu nimic această situație. Vreau să am prestații bune pentru echipa mea și să îi arăt lui Gareth Southgate că încă joc la cel mai înalt nivel.
Mă lupt cu 3-4 fundași buni. Cel mai important este să joc bine pentru echipa mea și, cine știe, poate și la nivel internațional", a mai spus Kieran Trippier.
15 milioane de euro a plătit Newcastle pentru transferul lui Kieran Trippier de la Atletico Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo