În ultimele aproape două decenii, Abramovich a fost unul dintre cei mai mari investitori din fotbal, iar implicarea sa a fost una directă. Mulți fotbaliști cu nume au ajuns la Chelsea la dorința sa expresă, dar nu toți au confirmat pe Stamford Bridge.
După ce Abramovich a anunțat că a luat decizia de a vinde echipa, pe fondul războiului declanșat de țara sa împotriva Ucrainei, jurnaliștii din presa internațională au creat topurile celor mai scumpe sau celor mai dezamăgitoare transferuri realizate de Chelsea în ultimii aproape 20 de ani.
Potrivit celor de la TuttoMercatoWeb, în "primul 11" al transferurilor ratate pe care clubul de pe Stamford Bridge le-a făcut în ultimele decenii se află, printre alții, Kepa Arrizabalaga, Fernando Torres, Andriy Shevchenko și Adrian Mutu.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
ACUM 8 ORE
Italienii consideră că românul este "cea mai proastă afacere" din cei 19 ani pe care Abramovich i-a petrecut la Chelsea, sursa citată amintind de perioada în care actualul antrenor al Rapidului a consum substanțe interzise.
"De departe, cea mai proastă afacere a lui Chelsea. Primul an al lui a fost un eșec, a marcat 10 goluri în toate competițiile. Al doilea, un coșmar: mai întâi, depistat cu cocaină, apoi despărțirea și o dispută lungă și costisitoare în urma căreia clubul i-a cerut românului să plătească o mare parte din suma de transfer", au scris cei de la TuttoMercatoWeb.
Cum arată primul 11 al transferurilor ratate din mandatul lui Abramovich:
 • Portar: Kepa Arrizabalaga
 • Fundași: Juan Cuadrado, Slobodan Rajkovic, Tal Ben Haim, Abdul-Rahman Baba
 • Mijlocași: Jiri Jarosik, Aleksej Smertin, Juan Sebastian Veron
 • Atacanți: Andriy Shevchenko, Fernando Torres, Adrian Mutu
Citește și:

Topul celor mai scumpe transferuri realizate de Chelsea

În topul celor mai scumpe transferuri realizate de Chelsea, se remarcă Romelu Lukaku, care a revenit vara trecută la Londra în schimbul a 113 milioane de euro și care este cel mai scump jucător din istoria londonezilor. Belgianul nu se simte deloc bine la formația lui Tuchel, dar e prematur să vorbim despre un transfer ratat.
Au fost însă alți jucători care au eșuat lamentabil pe Stamford Bridge, mulți dintre ei intrând în topul celor mai scumpi jucători din istoria clubului. Exemple elocvente în acest sens sunt Kepa Arizabalaga, Alvaro Morata sau Fernando Torres. Timo Werner sau Christian Pulisic au costat și ei sume enorme și e posibil să intre pe viitor în categoria marilor transferuri ratate de Chelsea în era Abramovich, ambii având evoluții sub așteptări de când au ajuns la Londra.
Cele mai scumpe 10 transferuri făcute de Abramovich la Chelsea:
 • 1. Romelu Lukaku (Inter) - 113 milioane de €
 • 2. Kai Havertz (Bayer Leverkusen) - 80 de milioane de €
 • 3. Kepa Arizabalaga (Athletic Bilbao) - 80 de milioane de €
 • 4. Alvaro Morata (Real Madrid) - 66 de milioane de €
 • 5. Christian Pulisic (Borussia Dortmund) - 64 de milioane de €
 • 6. Fernando Torres (Liverpool) - 58,5 de milioane de €
 • 7. Jorginho (Napoli) - 57 de milioane de €
 • 8. Timo Werner (RB Leipzig) - 53 de milioane de €
 • 9. Ben Chilwell (Leicester) - 52,5 de milioane de €
 • 10. Mateo Kovacic (Real Madrid) - 45 de milioane de €
La capitolul plecări, recordul este deținut de Eden Hazard, în schimbul căruia Chelsea a încasat 115 milioane de euro de la Real Madrid, în 2019.
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
ACUM O ZI
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
IERI LA 16:55