Manchester City se pregătește pentru duelul cu Manchester United, din a 28-a etapă a Premier League, care va avea loc duminică, de la ora 18:30.
Înaintea partidei, Pep Guardiola a susținut o conferință de presă, în care a analizat, printre altele, situația lui Cristiano Ronaldo, care deși s-a întors într-o formă bună la United, a început să stabilească recorduri negative și să nu mai impresioneze prin prestațiile sale.
Portughezul în vârstă de 37 de ani a fost sfătuit să se gândească la retragere, iar antrenorul celor de la Manchester City a fost întrebat acum dacă Ronaldo ar trebui să pună punct carierei, dacă crede că este "terminat".
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
IERI LA 08:30
Guardiola a evitat răspunsul direct, dar a lăsat să se înțeleagă că îl consideră în continuare pe Cristiano un fotbalist periculos, oferind un exemplu din meciul tur care a avut loc între cele două rivale din Manchester în acest sezon.
"Este unul dintre cei mai buni de 15 ani încoace, alături de Messi. Ce au făcut ei doi, n-o să mai vedem vreodată. Ca finalizator, este extraordinar și n-o să neg că a fost o bucurie să îl urmăresc în toți acești ani.
Trebuie să nu-i dăm voie lui Cristiano să se apropie de careul nostru, pentru că e aproape de neoprit. Îmi amintesc când am jucat pe Old Trafford și câștigam cu 1-0, controlam meciul. Prima dată când a primit mingea în careu a creat o ocazie, iar Ederson a avut o paradă incredibilă.
Nu atinsese mingea până atunci, dar aproape a marcat. Asta e calitatea pe care o are. Trebuie să îl controlăm. E foarte puternic și mental. A absorbit presiunea fără nicio problemă, pentru că mereu au fost așteptări de la el și a răspuns într-un mod pozitiv", a declarat Pep Guardiola, citat de Daily Star.

United - City 0-2! Rezumatul și analiza meciului: Guardiola, mat la Solskjaer

Citește și:

Pep Guardiola, despre războiul din Ucraina

Tehnicianul celor de la Manchester City a comentat și situația din Ucraina, spunând că, din punctul său de vedere, totul se rezumă la bani și că astfel de conflicte ar putea fi evitate prin luarea de măsuri.
"Aceste lucruri sunt importante, dar sunt doar niște gesturi. Peste tot în lume, oamenii fac ceva. Politicienii sunt acolo să evite aceste lucruri care se întâmplă pentru că ei sunt niște dezamăgiri, niște dezamăgiri complete.
Ei trebuie să evite aceste lucruri, dar nu pot să facă asta, nu pentru steag sau pentru o bucată de pământ. Astfel de lucruri se întâmplă în Siria, în Palestina, în Iugoslavia, unde oameni nevinovați nu pot fi cumpărați.
Dacă nu sunt implicați bani, nu este niciun război. Încă se întâmplă asta. Sunt opt zile, nouă zile de război. NATO și țările europene sunt niște dezamăgiri", a adăugat Guardiola.
Meciul dintre Manchester City și Manchester United este programat duminică, de la ora 18:30, și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
17/05/2022 LA 12:55
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
15/05/2022 LA 18:46