Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Newcastle a pus ochii pe un tânăr atacant din Premier League! Watford vrea 100 de milioane de lire

Bianca Dumitru

Publicat 30/10/2021 la 11:55 GMT+3

Șeicii care au preluat Newcastle la începutul lunii octombrie vor să întărească echipa și au mai multe ținte pentru perioada de mercato din iarnă. Unul dintre fotbaliștii doriți pe St. James Park este Ismaila Sarr, atacantul lui Watford.

oshua King of Watford FC celebrates with Ismaila Sarr and teammates after scoring their side's first goal during the Premier League match between Everton and Watford at Goodison Park on October 23, 2021 in Liverpool, England.

Credit imagine: Getty Images

La începutul lunii octombrie, un consorțiu din Arabia Saudită a devenit noul proprietar al echipei Newcastle United. Consorțiul, care este susținut de Prințul din Arabia Saudită, Mohammad Bin Salman, al doilea cel mai important om din țară, are o avere estimată la 320 de miliarde de lire sterline (peste 377 de miliarde de euro). Astfel, Newcastle a devenit clubul cu cei mai bogați patroni din prima ligă engleză.
Arabii vor să transforme clubul de pe St. James Park într-o adevărată forță a Europei. Noii proprietari au făcut deja planul pentru întărirea echipei, iar "coțofenele" ar putea transfera chiar din iarnă o serie de jucători cu nume grele în fotbalul european.
Unul dintre fotbaliștii doriți în următoarea perioadă de mercato de cei de la Newcastle este Ismaila Sarr. Potrivit jurnaliștilor de la Daily Mail, atacantul celor de la Watford a atras toate privirile cu evoluțiile din ultima vreme și s-a remarcat drept principala țintă a șeicilor, cărora nu le va fi prea ușor să-l transfere.
Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a fost adus de la Rennes în 2019 în schimbul a 40 de milioane de lire și mai are contract cu Watford până în 2024, clubul de pe Vicarage Road stabilindu-i un preț uriaș. Echipa lui Claudio Ranieri nu este dispusă să-l lase pe Sarr să plece în mijlocul sezonului, considerându-l un atacant promițător, care poate ajunge la nivelul lui Jack Grealish.
În aceste condiții, presa din Anglia notează că Watford nu va lua în considerare ofertele mai mici de 100 de milioane de lire.

Ce antrenor își doresc șeicii de la Newcastle

Newcastle a decis să renunțe la Steve Bruce săptămâna trecută, noii șefi ai echipei fiind convinși că e nevoie de un antrenor mult mai bine cotat pentru îndeplinirea obiectivelor imediate, în special a salvării de la retrogradare în acest sezon.
O sumedenie de nume au fost avansate în presa internațională, dar cele mai mari șanse de a deveni antrenorul "coțofenelor" le are Paulo Fonseca, cel care este singurul dintre managerii doriți care nu se află sub contract. Se pare că portughezul chiar și-a dat acordul de principiu pentru a prelua echipa, însă oficialii clubului preferă să mai aștepte o perioadă, sperând să convingă un alt tehnician să accepte o ofertă.
Este vorba despre Erik Ten Hag, antrenorul care a făcut din Ajax o mașinărie de fotbal în debutul acestui sezon. "Lăncierii" sunt lideri în Olanda după 10 etape, având 4 puncte avans față de PSV Eindhoven, pe care tocmai a demolat-o în meciul direct, scor 5-0. Însă ceea ce impresionează cu adevărat la formația din Amsterdam în acest debut de sezon este golaverajul: 37-2.
Și în Champions League lucrurile stau la fel de bine pentru Ajax, care are maxim de puncte după 3 etape într-o grupă cu Sportingm Beșiktaș și Borussia Dortmund, având de asemenea un golaveraj uluitor: 11-1.
Conform Daily Mail, șefii lui Newcastle sunt dispuși să-i ofere lui Ten Hag un salariu stagional de 11 milioane de lire, ceea ce l-ar transforma în al 3-lea cel mai bine plătit antrenor din Premier League. Doar Pep Guardiola (20 de milioane de lire) și Jurgen Klopp (15 milioane de lire) ar câștiga mai mult decât olandezul dacă acesta ar accepta oferta de la Newcastle.
Totuși, sursa citată notează că Ten Hag este reticent cu privire la posibilitatea de a o prelua acum pe Newcastle, fiind focusat pe ceea ce se întâmpla la Ajax. El a fost și pe lista celor de la Tottenham după demiterea lui Mourinho, dar a preferat să rămână la Amsterdam pentru a-și continua proiectul început în 2017.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo