Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Newcastle, aproape de a-și schimba propritetarii! Suma uriașă cu care se va vinde clubul englez

Nicu Savin

Publicat 07/10/2021 la 11:16 GMT+3

Newcastle este unul dintre ccluburile de mare tradiție din Premier League, dar rezultatele din ultimele decenii au fost modeste. Lucrurile s-ar putea schimba în viitorul apropiat, deoarece un grup de invedstitori din Arabia Saudită espe aproape de a prelua gruparea de pe St. James Park, contra unei sume uriașe.

Widnes fans celebrate during the Magic Weekend at St James' Park in Newcastle

Credit imagine: PA Sport

În urmă cu mai bine de un an, un grup de invstitori din Arabia Saudită a făcut o ofertă pentru preluarea lui Newcastle United. Actualul proprietar, Mike Ashley, care deține clubul din 2007 a acceptat propunerea și tranzacția era gata să fie finalizată, dar conducătorii Premier League s-au opus.
BeIN Sports, compania care deține drepturile de difuzare a Premier League în Golf a fost interzisă timp de 4 ani în Arabia Saudită, s-a plâns de faptul că în această țară programele îi sunt piratate. Șefii fotbalului englez le-au impus posibillor investitori de la Newcastle soluționarea acestei probleme, pentru a putea prelua clubul. De asemenea, Premier League a cerut asigurări că statul saudit nu va avea o implicare directă în conducerea lui Newcastle.
Săptămâna trecută, BeIN Sports a trimis statului saudit o listă de site-uri web care transmiteau ilegal meciurile din Premier League, iar acestea au fost închise, iar saudiții au fost de acord să despăgubească firma qatareză pentru perioada în care canalele i-au fost piratate.
Citește și:

Newcastle se va vinde pentru 300 de milioane de £

Ca atare, drumul pentru preluarea lui Newcastle de către consorțiul saudit a devenit liber, iar anunțul oficial urmează să se facă în cel mai scurt timp. Suma finală a tranzacției va fi de 300 de milioane de £.
"Dacă toate acestea s-ar fi făcut în urmă cu 18 luni, preluarea lui Newcastle ar fi fost deja semnată. Premier League nu a putut aproba o tranzacție prin care unul dintre cluburile sale membre ar fi fost deținut de un stat pe care îl credea vinovat de piraterie împotrivaunuia dintre partenerii săi de difuzare. Liga Engleză a încercat să dea în judecată statul saudit de nouă ori în legătură cu pirateria.
De aceea, cumpărătorii au trebuit să dovedească separarea de statul saudit.Dar acele probleme, inclusiv pirateria, au fost rezolvate acum.", notează Daily Mail.
Fanii lui Newcastle sunt nerăbdători ca clubul să fie vândut de actualii proprietari, considerați principalii vinovați pentru situația dezastruoasă din punct de vedere sportiv din momentul actual. Newcastle este penultima în Premier League după 7 etape, având doar 3 puncte, iar conform unui sondaj realiza în rândul suporterilor peste 90% dintre aceștia își doresc demiterea lui Steve Bruce.
Cel mai probabil, vânzarea clubului va aduce și o schimbare pe banca tehnică, deși cumpărătorii au insistat întotdeauna că investițiile vor fi treptate și că accentul lor imediat se va axa pe îmbunătățirea infrastructurii clubului, precum și pe diverse alte proiecte din regiune.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo