Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Newcastle încearcă să dea lovitura în ianuarie! Un triplu campion cu City, pe lista "coțofenelor"

Nicu Savin

Publicat 27/11/2021 la 12:02 GMT+2

Newcastle pregătește intens campania de achiziții din luna ianuarie, Eddie Howe având nevoie urgentă de întăriri pentru a îndeplini obiectivul echipei: salvarea de la retrogradare. Conform ultimelor informații din presa britanică, Oleksandr Zinchenko a devenit o prioritate pentru șefii de pe St. James' Park.

PARIS, FRANCE - APRIL 28: Kevin De Bruyne of Manchester City celebrates with Oleksandr Zinchenko, John Stones and Bernardo Silva after scoring their side's first goal during the UEFA Champions League Semi Final First Leg match between Paris Saint-Germain

Credit imagine: Getty Images

Newcastle a devenit de curând proprietatea unui consorțiu saudit care își propune să transforme echipa într-o adevărată forță, dar principalul obiectiv în acest sezon este menținerea în Premier League. Newcastle este ultima în clasament după 12 etape și e clar că echipa are nevoie de întăriri.
Banii nu ar fi o problemă pentru noii proprietari, astfel că este de așteptat ca mai mulți fotbaliști cu nume să ajungă pe St.James' Park în luna ianuarie. Deși se așteaptă tranferuri de răsunet în plan ofensiv, Eddie Howe își dorește jucători pe mai multe posturi.
Conform Sport Bible, una dintre ținte ar fi Oleksandr Zinchenko, ucraineanul de la Manchester City. Acesta a ajuns în 2016 pe Etihad și în ultimele două sezoane a fost un jucător extrem de util pentru Pep Guardiola, în special datorită polivalenței sale, el putând juca la un nivel ridicat atât ca fundaș stânga, cât și în linia mediană.
Citește și:

Newcastle îl vrea pe Oleksandr Zinchenko

În acest sezon însă, forma de vis a lui Joao Cancelo l-a scos din echipă pe Zinchenko, acesta bifând numai 6 partide pentru campioana Angliei. Având numai 24 de ani, Zinchenko și-ar dori să joace mai mult, astfel că varianta Newcastle ar fi una perfectă. Eddie Howe are în lot 3 fundași stânga de meserie: Jamal Lewis, Paul Dummett și Matt Ritchie, dar niciunul dintre ei nu pare în acest moment la nivelul lui Zinchenko.
Cota de piață a lui Zinchenko este de 28 de milioane de €, o sumă care nu ar reprezenta o problemă pentru Newcastle. Totuși, șefii "coțofenelor" vor întâmpina cu siguranță problemă, deoarece e greu de crezut că City va renuța prea ușor la ucrainean, deoarece reprezintă singura variantă alternativă pentru Cancelo, în condițiile în care Mendy are probleme cu legea și probabil nu va mai juca vreodată pentru echipa lui Guardiola.
Zinchenko a fost legat de un transfer la Wolverhampton în trecut, dar a preferat să rămână la City și să lupte pentru un loc în echipă, ceea ce i-a atras aprecierea lui Guardiola.
"Merită tot respectul meu și cred că va avea o carieră lungăNu știu dacă asta va fi aici sau în alt loc, dar cu acest comportament va avea cu siguranță succes", spunea Guardiola despre Zinchenko.
Din 2016 încoace, Zinchenko a jucat 171 de meciuri pentru City în toate competițiile, având în palmares 3 titluri în Premier League, o Cupă a Angliei, 4 Cupe al Ligii și două Supercupe. Zinchenko este un jucător de bază și la naționala Ucrainei, pentru care a strâns 48 de selecții și a marcat 8 goluri. În 2019, Zincheko a fost desemnat cel mai bun fotbalist ucrainean al anului.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo