Newcastle dorește să devină o forță în fotbalul englez și internațional, achiziționarea clubului de către familia regală din Arabia Saudită deschizând oportunități uriașe din punct de vedere financiar. Presa engelză a fost invadată de articole despre investițiile uriașe pe care le vor face noii proprietari, dar în realitate lucrurile nu vor sta așa cum s-a vehiculat, cel puțin nu în viitorul foarte apropiat.
Mai mulți jucători de mare valoare au fost plasați pe lista "coțofenelor" și despre mulți dintre aceștia s-a scris că ar putea ajunge chiar în iarnă pe St.James Park, însă acest lucru nu se va întâmpla.
Conform reputatului cotidian The Telegraph, Newcastle ar avea dreptul să cheltuie circa 200 de milioane de € în fereastra de transferuri din iarnă, fără a încălca regula fair-play-ului financiar, dar noua conducere nu are de gând să se hazardeze.
Premier League
Omul care a "pus umărul" la "divorțul" Ronaldo-United i-a găsit echipă lui CR7: "Etapa 2"
23/11/2022 LA 08:12
Sursa citată notează că șefii clubului au decis să cheltuie maxim 60 de milioane de € în mercato-ul din iarnă, nedorind să ia decizii pripite care ar putea compromite viitorul entității.
Obiectivul pe termen scurt al lui Newcastle este rămânerea în Premier League, iar pentru asta echipa trebuie întărită, fără însă a se cheltui hazardat sume uriașe. Proiectul saudiților este unul pe termen lung, iar aceștia vor să facă lucrurile pas cu pas.
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235745.png

Newcastle nu va arunca cu banii în iarnă

Așdar, se preconiezează o iarnă mult mai liniștită la clubul de pe St.James Park față de ceea ce se preconiza. Totuși, oficialii vor neapărat să-l schimbe pe Steve Bruce cu un antrenor mai bine cotat. Brandon Rodgers sau Antonio Conte se pare că au refuzat, iar la orizont a apărut numele lui Rafa Benitez. Ibericul a mai antrenat-o pe Newcastle, dar acum este angrenat într-un proiect promițător la Everton și cel mai probabil va continua la clubul de pe Goodison Park.
Ca atare, Newcastle va merge în continuare pe mâna lui Steve Bruce, cel puțin până se va găsi o soluție viabilă de înlocuire, pentru moment neexistând prea multe variante. Cert este că echipa are nevoie de rezultate imediate, deoarece este pe locul 18 în Premier League, neavând nicio victorie în primele 7 etape.
Newcastle va juca astăzi primul meci din "era saudită", pe teren propriu, contra lui Tottenham. Partida de pe St.James Park va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player cu începre de la ora 18:30.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Premier League
Graham Potter, sub presiune la Chelsea! Recordul nedorit doborât de londonezi
13/11/2022 LA 07:55
Premier League
Chelsea, al 3-lea eșec la rând în Premier League! Londonezii au pierdut la limită la Newcastle
12/11/2022 LA 19:40