Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Newcastle nu va investi, în iarnă, sumele vehiculate în presă! Care e strategia noilor conducători

Nicu Savin

Publicat 17/10/2021 la 13:20 GMT+3

După ce clubul Newcastle a fost preluat de consorțiul de investiții din Arabia Saudită, au apărut o sumedenie de zvonuri despre investițiile uriașe pe care le pregătesc noii proprietari, menite să transforme echipa într-o adevărată forță în Premier League și chiar în Europa. Totuși, șefii clubului au o strategie bine pusă la punct și nu se vor hazarda să cheltuie sumele vehiculate în presă.

Patronul lui Newcastle are o avere de peste 320 de miliarde de lire

Credit imagine: Eurosport

Newcastle dorește să devină o forță în fotbalul englez și internațional, achiziționarea clubului de către familia regală din Arabia Saudită deschizând oportunități uriașe din punct de vedere financiar. Presa engelză a fost invadată de articole despre investițiile uriașe pe care le vor face noii proprietari, dar în realitate lucrurile nu vor sta așa cum s-a vehiculat, cel puțin nu în viitorul foarte apropiat.
Mai mulți jucători de mare valoare au fost plasați pe lista "coțofenelor" și despre mulți dintre aceștia s-a scris că ar putea ajunge chiar în iarnă pe St.James Park, însă acest lucru nu se va întâmpla.
Conform reputatului cotidian The Telegraph, Newcastle ar avea dreptul să cheltuie circa 200 de milioane de € în fereastra de transferuri din iarnă, fără a încălca regula fair-play-ului financiar, dar noua conducere nu are de gând să se hazardeze.
Sursa citată notează că șefii clubului au decis să cheltuie maxim 60 de milioane de € în mercato-ul din iarnă, nedorind să ia decizii pripite care ar putea compromite viitorul entității.
Obiectivul pe termen scurt al lui Newcastle este rămânerea în Premier League, iar pentru asta echipa trebuie întărită, fără însă a se cheltui hazardat sume uriașe. Proiectul saudiților este unul pe termen lung, iar aceștia vor să facă lucrurile pas cu pas.
Citește și:
Newcastle - Tottenham, etapa 8

Newcastle nu va arunca cu banii în iarnă

Așdar, se preconiezează o iarnă mult mai liniștită la clubul de pe St.James Park față de ceea ce se preconiza. Totuși, oficialii vor neapărat să-l schimbe pe Steve Bruce cu un antrenor mai bine cotat. Brandon Rodgers sau Antonio Conte se pare că au refuzat, iar la orizont a apărut numele lui Rafa Benitez. Ibericul a mai antrenat-o pe Newcastle, dar acum este angrenat într-un proiect promițător la Everton și cel mai probabil va continua la clubul de pe Goodison Park.
Ca atare, Newcastle va merge în continuare pe mâna lui Steve Bruce, cel puțin până se va găsi o soluție viabilă de înlocuire, pentru moment neexistând prea multe variante. Cert este că echipa are nevoie de rezultate imediate, deoarece este pe locul 18 în Premier League, neavând nicio victorie în primele 7 etape.
Newcastle va juca astăzi primul meci din "era saudită", pe teren propriu, contra lui Tottenham. Partida de pe St.James Park va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player cu începre de la ora 18:30.
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo