Newcastle țintește să devină o forță în Anglia și în Europa, asta în urma investițiilor masive promise de miliardarii saudiți care au preluat echipa de curând. Primul obiectiv însă este menținerea în Premier League, iar acesta nu va fi deloc simplu de îndeplinit. "Coțofenele" sunt pe locul 19 după 15 etape și, chiar dacă distanța față de primul loc de deasupra liniei este una mică (3 puncte), se anunță o bătălie acerbă pentru supraviețiuire.
Imediat după ce saudiții au devenit acționari majoritari la clubul de pe St.James Park, specialiștii prevedeau că echipa nu va avea probleme cu retrogradarea, pentru că ar urma o campanie răsunătoare de transferuri care să întărească serios lotul.
Presa engleză a scris că șefii clubului vor avea la dispoziție peste 200 de milioane de € în ianuarie pentru transferuri, iar aceștia au demarat deja negocierile cu agenții unor fotbaliști cu nume. Din păcate, pentru ei, cei de la Newcastle s-au lovit de refuzuri repetate, jucătorii nefiind atrași de clubul englez, în special datorită situației sportive delicate și a perspectivelor sumbre de a evolua în Champions League în următorii ani.
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
ACUM 2 ORE
Citește și:

Newcastle se orienteză către jucători fără prea mare notorietate

Așa cum s-a întâmplat și cu antrenorii de top care au fost doriți, fotbaliști precum Toni Kroos, Ousmane Dembele, Dusan Vlahovic, Jesse Lingard sau Kieran Trippier nici nu au vrut să audă de un eventual transfer la Newcastle, indeiferent de ofertele financiare pe care le-ar fi primit.
Ca atare, presa din Albion scrie că politica s-a schimbat substanțial, cel puțin în vederea perioadei de mercato din ianuarie. Conform Mirror, Eddie Howe le-a înaintat șefilor o listă cu 5 fotbaliști fără o notorietate deosebită, dar pe care antrenorul îi consideră potriviție pentru nevoile sale imediate.
Mohamed Elneny (Arsenal), Lloyd Kelly (Bournemouth), Joe Rodon (Tottenham), Sven Botman (Lille) și internaționalul german Matthias Ginter (Borussia Monchengladbach) sunt cei 5 fotbaliști pe care Newcastle va încerca să-i transfere în luna ianuarie. În mod normal, jucătorii amintiți nu ar avea prea multe motive să refuze, pentru că fie sunt în impas la actualele cluburi, fie pentru că pur și simplu Newcastle ar reprezenta un pas înainte în carieră.
https://i.eurosport.com/2021/11/26/3260571.jpg
Premier League
Primul miliardar din istoria Serbiei devine patron în Premier League. Ce club cumpără
05/01/2022 LA 07:42
Premier League
Cât au voie să cheltuie cluburile din Premier League pentru a respecta Fair Play-ul Financiar
05/01/2022 LA 07:12