Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Newcastle și-a fixat o nouă țintă pentru banca tehnică! Fonseca, dorit de o altă din Premier League

Nicu Savin

Publicat 02/11/2021 la 10:13 GMT+2

Newcastle este în continuare în căutarea unui antrenor după ce l-a demis pe Steve Bruce. Se părea că patronii miliardari ai "coțofenelor" îl vor numi pe Paulo Fonseca, dar presa britabică notează că șefii de pe St James' Park și-au reiterat poziția și încearcă s-l aducă pe Unai Emery, în timp ce portughezul care a stat pe banca Romei este în vizorul unei alte formații din Premier League.

Paulo Fonseca manager of AS Roma looks on during the Serie A match between Spezia Calcio and AS Roma

Credit imagine: Getty Images

Paote mai mult ca niciodată în ultimii ani, schimbările de antrenori la echipele din Premier League sunt un subiect fierbinte încă din startul sezonului. Deși au trecut numai 10 etape din actuala stagiune, 3 echipe și-au demis deja antrenorii: Watford, Newcastle și Tottenham.
Londonezii au renunțat la Nuno Espirito Santo și l-au convins pe Antonio Conte să preia echipa. Italianul a fost dorit și de Newcastle, dar banii arabilor nu i-au făcut cu ochiul pentru că ar fi durat prea mult să transforme echipa într-o forță.
Consorțiul saudit care a cumpărat de curând clubul de pe St James' Park nu are prea multe variante în acest moment și se părea că îl va numi pe Paulo Fonseca pe banca tehnică. Portughezul este liber de contract și ar putea prelua echipa imediat.
Totuși, fostul antrenor al Romei reprezenta doar o soluție de rezervă pentru șefii lui Newcastle, ei dorindu-și un antrenor care a confirmat cu performanțe la cel mai înalt nivel. Conform Daily Mail, Newcastle tergiversează negocierile cu Fonseca pentru că speră să-l convingă pe Unai Emery să preia echipa.
Ibericul a câștigat Europa League cu Villarreal în sezonul trecut, dar în acest an a scăpat total lucrurile de sub control la echipa de pe El Madrigal. Villarreal ocupă un dezamăgitor loc 13 după 11 etape din La Liga, iar Emery ar putea fi tentat să părăsească acum echipa iberică pentru a se întoarce în Premier League, unde a mai antrenat-o pe Arsenal, între iunie 2018 și noiembrie 2019.
Citește și:

Paulo Fonseca, pe radarul lui Aston Villa

Newcastle ar putea rămâne în curând fără varianta Fonseca, deoarece presa engleză scrie că portughezul ar putea ajunge la Aston Villa. Gruparea din Birmingham ia tot mai serios în calcul să-l demită pe Dean Smith, după ce echipa a ajuns la 4 înfrângeri consecutive în Premier League.
Aston Villa a reușit o campanie de achizții răsunătoare înaintea acestui sezon, cheltuind în jur de 100 de milioane de € pentru 3 jucători importanți: Emiliano Buendia (Norwich - 38,4 milioane de €), Leon Bailey (Leverkusen - 32 de milioane de €) și Danny Ings (Southampton - 30 de milioane de €). Cu toate astea, echipa de pe Villa Park are un start dezamăgitor, având doar 10 puncte după 10 etape și ocupând poziția a 15-a în clasament.
Ca atare, scaunul lui Dan Smith se clatină serios, iar britanicii sunt convinși că un eventual insucces în următorul meci, cu Southampton, ar însemna demiterea din funcție.
Paulo Fonseca a mai fost legat de o preluare a celor de la Aston Villa în 2018, chiar înainte ca Dean Smith să preia echipa. Portughezul era atunci antrenorul lui Șahtior Donețsk și a ales să rămână în Ucraina, urmând ca în vara lui 2019 să facă pasul spre Serie A, unde a stat 2 sezoane pe banca Romei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo