Newcastle are ca obiectiv în acest sezon rămânerea în Premier League, iar pentru asta noua conducere este dispusă să investească serios în mercato-ul din iarnă. Șefii "coțofenelor" au însă un plan pe termen lung, pentru a transforma echipa într-o adevărată forță în Anglia, dar și în Europa.
De când consorțiul saudit a preluat clubul, au apărut foarte multe zvonuri privind jucătorii doriți pe St Jame' Park. Problema oficialilor este că echipa nu atrage momentan prea mult, iar acest lucru s-a observat și în perioada în care Newcastle era în căutare de antrenor, multe nume cu greutate refuzând ofertele primite, ajungându-se în final la varianta Eddie Howe.
La fel se va întâmpla probabil și cu fotbaliștii deja consacrați, dar Newcastle are o armă pe care multe cluburi mai mari nu o posedă: forța financiară. Pentru a-i convinge pe anumiți jucători să semneze, Newcastle este dispusă să le ofere salarii uriașe, iar asta ar putea cântări decisiv în majoritatea cazurilor.
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | PSG vrea să scape de un titular din sezonul trecut! Cui i l-a oferit
20/06/2022 LA 09:37
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/11/18/3255801.png

Newcastle, gata să-i ofere un salariu uriaș lui Axel Witsel

Așa se va întâmpla, se pare, și cu Axel Witsel, mijlocașul Borussiei Dortmund, care va deveni liber de contract în vara viitoare. Belgianul nu a semnat deocamdată o prelungire și cel mai probabil va pleca de pe Signal Iduna Park la finele sezonului.
Juventus și-a manifestat și ea interesul pentru Witsel, dar Newcastle surclasează orice ofertă pentru jucător din punct de vedere material. Conform Daily Mail, belgianul este ademenit de Newcastle cu un salariu de 190.000 de £ pe săptămână, mult mai mult decât îi oferă Juventus. În prezent, belgianul câștigă în jur de 135.000 de £ pe săptămână la Dortmund și e imposibil de crezut că germanii îi vor face o propunere care să se apropie de cea de la clubul englez.
În aceste condiții, mutarea lui Witsel la Newcastle prinde tot mai mult contur, mai ales că istoricul belgianului arată că a ales mereu să joace la cluburi unde a fost plătit regește. Mijlocașul a jucat 5 ani la Zenit, după care a ales să plece în China, unde a petrecut un an și jumătate la Tianjin Quanjian, având cu siguranță un salariu colosal.
În 2018 a semnat cu Borussia Dormtund și de atunci a fost o piesă importantă pentru clubul german. Ajuns la 32 de ani, Witsel a jucat toate meciurile pentru "galben-negri" în acest sezon. El este un jucător important și pentru naționala Belgiei, de la care a lipsit însă de la EURO 2020 din cauza unei accidentări. În mod normal, Witsel va fi în lotul lui Roberto Martinez la Campionatul Mondial din Qatar, unde Belgia este deja calificată.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Italia - Belgia 2-1, în finala mică a Ligii Națiunilor. Record istoric pentru Mancini
10/10/2021 LA 15:34
Campionatul European UEFA
Euro 2020 LIVEBLOG: Spania și Italia sunt primele echipe calificate în semifinale
02/07/2021 LA 10:25