Pentru a putea solicita amânarea unei partide, un club din Premier League trebuie să aibă acum 4 cazuri confirmate de coronavirus în lot.
Au fost amânate 22 de meciuri din această cauză, Burnley având 5 restanțe, iar Leicester 4 partide amânate la rând.
Una dintre cauzele care a condus către aceste schimbări a fost decizia lui Arsenal de a amâna meciul cu Tottenham, deși avea un singur caz confirmat.
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
ACUM O ZI
Conducătorii Premier League au actualizat acum regulile privind amânările, iar toate cele 20 de echipe au fost de acord că trebuie să existe cel puțin 4 cazuri în rândul jucătorilor pentru a solicita o amânare.
CITEȘTE ȘI:

Premier League, afectată de multiplele amânări

Era nevoie de o schimbare rapidă a regulilor de admisibilitate a amânării meciurilor și de o transparență absolută în ceea ce privește motivele de absență ale fotbaliștilor, deoarece toate aceste disensiuni și reprogramări ale partidelor pot duce la imposibilitatea disputării tuturor meciurilor, având în vedere programul mult prea aglomerat cu care echipele se confruntă încă din anul 2020, odată cu izbucnirea pandemiei de Covid.
Premier League a emis un comunicat oficial în care a stabilit noile reguli privind amânarea unei partide din campionat: "În urma unei întâlniri care a avut loc astăzi, ghidul privind amânarea meciurilor din Premier League din cauza cazurilor de COVID-19 a fost actualizat, acum fiind nevoie de un prag pentru a se întâmpla acest lucru.
De acum înainte, dacă un club solicită amânarea un meci pe motiv că nu are suficienți jucători disponibili din cauza COVID-19, trebuie să aibă cel puțin patru cazuri confirmate în lot.
Această regulă va intra în vigoare înaintea următoarei etape din Premier League, sâmbătă, 5 februarie, care debutează cu meciul dintre Burnley și Watford.
De la momentul venirii pandemiei, Premier League și-a adaptat regulile în funcție de situația sanitară de la momentul respectiv. Regulamentul a fost actualizat ultima dată în decembrie, ca răspuns la apariția variantei Omicron.
Regulile și îndrumările de amânare ale partidelor sunt concepute pentru a proteja bunăstarea jucătorilor și a staff-ului, menținând în același timp integritatea sportivă a competiției și calitatea echipelor", se precizează în comunicatul Premier League.
Decizia a fost luată în contextul în care se poate crea și o situație în care echipe precum Burnley sau Tottenham, care se bat la salvarea de la retrogradare, respectiv ocuparea unui loc de Champions League, să poată ști de dinainte de câte puncte au nevoie pentru a-și atinge obiectivele, creându-se astfel o situație dezavantajoasă pentru celelalte cluburi.
Premier League
Jurgen Klopp, supărat pe fanii lui Wolverhampton! Ce l-a nemulțumit pe german
ACUM O ZI
Premier League
Geniul lui Pep Guardiola! "Una dintre cele mai bune schimbări din istoria Premier League"
IERI LA 07:05