Sadio Mane a plecat de la Liverpool după 6 sezoane petrecute pe Anfield. Senegalezul s-a transferat în această vară la Bayern Munchen, echipă cu care a semnat un contract valabil până în iunie 2025.
Mai mulți foști jucători ai "cormoranilor", printre care și Michael Owen, au fost surprinși de decizia senegalezului de 30 de ani, dar Trevor Sinclair, fostul jucător de la Manchester City, înțelege motivele lui Mane care au dus la despățirea de Liverpool.
"Acest transfer al lui Sadio Mane este acceptat deoarece pleacă de la Liverpool din postura de legendă a clubului. Dar tot aud fani și foști jucători care încă se mai întreabă de ce a plecat. Vă spun eu de ce a plecat.
Premier League
Neville îl acuză pe Ronaldo pentru haosul creat la United. Ce spune despre situația lusitanului
06/08/2022 LA 12:04
În primul rând, nu cred că a fost lăudat și apreciat la club precum Virgil Van Dijk și Mohamed Salah. În al doilea rând, faptul că Liverpool l-a lăsat să ajungă până în ultimul an de contract arată cum se simțea clubul în privința lui.
https://i.eurosport.com/2022/06/22/3397223.jpg
În al treilea rând, cred că principalul motiv este legat de declarațiile lui Jurgen Klopp despre Cupa Africii pe Națiuni. A fost nevoie ca Aliou Cisse (n.r. selecționerul Senegalului) să iasă și să apere Cupa Africii, spunând că «mereu terminai pe locul doi până când jucătorii noștri africani au început să joace pentru tine».
Mane este un om cu principii. Face spitale, face școli și tot felul de lucruri în orașul său natal din Senegal. Acestea sunt motivele pentru care Sadio Mane a spus că pleacă. A avut o perioadă bună, este o legendă a clubului, dar nu cred că mai putea juca după toate aceste lucruri", a declarat Trevor Sinclair pentru talkSPORT.
Citește și:

Sadio Mane: "M-am regăsit în planul lui Bayern"

Sadio Mane a fost deja prezentat la noua sa echipă, Bayern Munchen, acolo unde a vorbit despre decizia sa. Senegalezul a fost atras de planul bavarezilor, în ciuda faptului că mai multe cluburi au fost interesate de serviciile sale:
"Când agentul meu mi-a spus prima dată despre interesul lui Bayern, am fost imediat entuziasmat. M-am văzut acolo imediat. Este unul dintre cele mai mari cluburi din lume și mereu se luptă pentru fiecare titlu.
Deci pentru mine a fost o idee foarte bună și o decizie corectă să vin aici. Agentul meu mi-a spus că au fost interese și din partea altor cluburi. Face parte din business. Dar am avut un sentiment imediat ce Bayern mi-a prezentat planul lor. M-am regăsit în planul lui Bayern mai mult decât în al altora", a declarat Mane în cadrul prezentării la Bayern Munchen.
La Liverpool, Sadio Mane a cucerit șase trofee în cele șase sezoane petrecute pe Anfield, reușind să înscrie 120 de goluri în 269 de partide.
Premier League
Jucătorii lui Liverpool nu voiau să participe la parada din sezonul trecut. Mărturia unui om de bază
06/08/2022 LA 11:32
Premier League
Lingard răspunde acuzațiilor legate de transferul la Forest. Ce a spus mijlocașul englez
05/08/2022 LA 18:18