Articol scris de Eugen Bria
Conform unui studiu realizat în top 5 campionate ale Europei, Premier League este cea mai sigură destinație pentru antrenori, care petrec pe banca tehnică în medie 70 de meciuri. Jurnaliștii de la Mirror au alcătuit top 10 al celor mai scurte mandate în calitate de antrenor principal din istoria Premier League.
Premier League
John Terry îl sfătuiește pe Harry Kane să plece de la Tottenham! Ce motive invocă fostul fundaș
27/11/2022 LA 08:44

10 - Steve Wigley, Southampton - 107 zile

Cu experiențe doar la nivelul de juniori, Steve Wigley a reprezentat o alegere surpriză. Din păcate, el nu a reușit să redreseze echipa și a fost demis după doar 14 meciuri pe banca "sfinților".

=8 - Claudio Ranieri, Fulham - 106 zile

La 3 ani după ce a reușit să câștige titlul cu Leicester, tehnicianul italian revenea în Premier League la Fulham. Având la dispoziție o echipă în construcție, Ranieri nu a reușit să confirme. În 16 meciuri, Fulham a câștigat doar de 3 ori, iar cel mai memorabil moment l-a reprezentat bătaia dintre Mitrovic și Aboubakar Kamara la antrenamente.

=8 - Tony Adams, Portsmouth - 106 zile

Legenda lui Arsenal nu a reușit să confirme și ca antrenor în Premier League. Nu l-a ajutat nici faptul că a ajuns la club când Portsmouth avea mari probleme financiare și cei mai buni jucători au fost vânduți.

7 - Colin Todd, Derby County - 98 zile

Legendă a clubului în calitate de jucător, Colin Todd a fost chemat să salveze clubul de la retrogradare. Echipa avea doar 5 puncte după primele 3 luni ale sezonului și nu a reușit să progreseze sub conducerea noului tehnician.

=5 - Terry Connor, Wolves - 91 zile

Englezul a fost numit principal la Wolverhampton pe parcursul sezonului 2011-12, anterior activând ca secund. Cu 9 înfrângeri și 4 egaluri la activ, antrenorul nu a reușit să salveze echipa de la retrogradare.

=5 - Quique Sanchez Flores, Watford - 91 zile

Era a doua oară când antrenorul spaniol ocupa funcția de principal la Watford. Cu un prim mandat în care a reușit să asigure echipei un loc în mijlocul clasamentului, Flores nu a reușit să facă performanță în al doilea mandat. O singură victorie și o înfrângere cu 8 0 de la Manchester City au dus la demiterea tehnicianului.

4 - Bob Bradley, Swansea City - 84 zile

Primul antrenor American din Premier League, Bradley a reușit să se remarce în aspect negativ, avănd o medie de 2,8 goluri primite pe meci. Cu doar 2 victorii la activ, acesta a fost demis și nu a mai revenit pe postul de principal în campionatul englez.

3 - Frank de Boer, Crystal Palace - 77 zile

Antrenorul Olandez deține anti recordul ca număr de meciuri în Premier League. După 4 meciuri în care echipa sa nu a marcat niciun gol, de Boer a fost demis. Corectitudinea deciziei patronilor de la Palace a fost confirmată de situația creată la Inter Milan, care l-a demis pe Frank de Boer după 85 de zile.

2 - Rene Meulensteen, Fulham - 75 zile

Fost secund a lui Alex Ferguson la United, olandezul nu a reușit să se impună în calitate de principal. Rezultatele slabe, faptul că nu a reușit să se impună în fața jucătorilor și lipsa de răbdare a conducerii clubului au culminat cu demiterea lui Meulensteen.

1 - Les Reed, Charlton Athletic - 41 zile

Autor al manualului de antrenorat "The Official FA Guide to Basic Team Coaching", Les Reed deține "recordul" pentru cel mai scurt mandat de antrenor în Premier League. Confruntat cu realitatea dură, englezul nu a reușit să transpună în fapte partea teoretică, echipa condusă de acesta fiind supranumită "Les Miserables" în presa din Albion.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/25/3243246.jpg
Premier League
Radu Drăgușin, cerut în Premier League de un club de Champions League! Anunțul presei italiene
17/11/2022 LA 14:45
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27