Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O interdicție veche de 36 de ani ar putea fi ridicată de pe stadioanele din Premier League

Nicu Savin

Publicat 24/09/2021 la 20:50 GMT+3

Fanii fotbalului din Anglia au interzis la alcool în timpul partidelor, dar acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat. Dostul ministru al sportului din Marea Britanie propune eradicarea acestei legi și are argumente importante în inițiativa sa.

Suporterii lui Brentford, în timpul partidei cu Arsenal din 13 august 2021

Credit imagine: Getty Images

Fotbalul britanic a fost zguduit de huliganism în anii '70-'80, iar autoritățile au interzis în 1985 consumul de alcool pe stadioane, pentru a încerca să diminueze acest fenomen. Timpul a trecut și, chiar dacă în alte țări consumul de alcool este permis, legea din Marea Britanie interzice în continuare consumul de băuturi alcoolice în timpul partidelor.
În ceea ce privește alte sporturi, nu există nicio restricție în acest sens și dar la fotbal spectatorii din Albion nu au dreptul să consume alcool. Acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat, iar cel care a inițiat un proiect de lege în această privință este fostul ministru al sportului din Marea Britanie, Tracey Crouch.
Citește și:

Chelsea - Manchester City va fi sâmbătă de la ora 14.30 pe Eurosport 1

Tracey Crouch: "Opinia noastră despre alcool și fotbal este învechită"

Actualmente deputat în parlamentul Marii Britanii, Crouch consideră legea care interzice alcoolul pe arenele de fotbal drept învechită și propune o schimbare radicală. Unul dintre argumentele sale este că oricum suporterii consumă foarte mult alcool înainte sau la pauza meciurilor, iar aceștia nu s-ar mai grăbi să consume cantități importante în aceste intervale dacă ar știi că o pot face nestingheriți în timpul partidelor.
În plus, veniturile cluburilor ar putea fi rotunjite prin vânzarea de băuturi alcoolice la meciuri, așa cum se întâmplă în alte țări, sau chiar în Anglia, la alte competiții sportive.
"Opinia noastră despre alcool și fotbal este învechită. Forțăm oamenii să bea repede la jumătatea meciurilor și acesta este aspectul nesănătos al relației fanilor de fotbal cu alcoolul. Beau mult într-un interval scurt de timp. Evident, scenele precum cele de la finala EURO nu ne sunt de ajutor, tocmai de aceea aș implementa ridicarea interdicției consumului de alcool după un plan bine stabilit, în urma mai multor evenimente pilot.
O mulțime de cluburi din ligile inferioare își generează o mare parte din venituri prin barurile lor și cred că este timpul să analizăm din nou această problemă și la nivelul fotbalului profesionist.Avem această situație bizară în care poți merge la un meci de cricket și să bei alcool, dar la fotbal nu o poți face", a spus Crouch într-un interviu pentru The Times.
Imaginile cu suporteri bând bere pe stadioanele din Germania sau alte țări în care fotbalul e religie sunt arhicunoscute, dar deocamdată fanii englezi sunt privați de acest drept. Totuși, tehnologia a avansat foarte mult, suporterii care provoacă scandaluri pot fi identificați mai ușor decât în urmă cu 35 de ani și implicit sancționați, deci consumul de alcool la meciuri nu ar mai reprezenta o problemă atât de mare ca în trecut și e foarte posibil ca proiectul de lege propus de Crouch să fie adoptat cât mai curând.
Programul meciurilor din Premier League în etapa a 6-a
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo