Kevin De Bruyne spune că ideea lui Arsene Wenger pentru o cupă Mondială organizată la fiecare doi ani nu este așa rea precum pare la prima vedere. Fostul antrenor al lui Arsenal a venit cu această propunere, dar s-a lovit din primă fază de refuzul mai multor confederații, dar și a fanilor din întreaga lume.
"La începutul sezonului, am avut o întâlnire cu cei de la FIFA și cu Arsene Wenger în care ne-au explicat ce vor să facă. Pentru a reuși acest lucru, toate federațiile, UEFA și FIFA trebuie să se coordoneze. Toată lumea trebuie să muncească împreună.
Eu am insistat pentru un singur lucru. Le-am spus că trebuie să se gândească la o perioadă de timp în care noi, jucătorii, trebuie să ne odihnim la finalul sezonului. Ideea în sine nu este atât de rea, atâta timp cât toată lumea muncește împreună", a declarat Kevin De Bruyne pentru agenția de presă Belga.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

Arsene Wenger se lovește de refuzul mai multor federații și confederații

Cele 20 de cluburi din Premier League au anunțat că nu sunt de acord în legătură cu propunerea celor de la FIFA și a lui Arsene Wenger, aceea de a organiza Cupa Mondială din doi în doi ani. De asemenea, nici cei de la UEFA nu sunt încântați de această idee, mai ales în condițiile în care ar fi greu de organizat Campionatul European, atât timp cât mondialul se va disputat din doi în doi ani.
Principalele motive pentru care cei mai mulți oameni din lumea fotbalului nu sunt de acord cu această propunere este legată de numărul mare de meciuri pe care jucătorii le-ar avea de disputat, sănătatea acestora, dar și calitatea competițiilor care ar urma să scadă dacă acest lucru s-ar întâmpla.
https://i.eurosport.com/2021/11/10/3251790.jpg
Cu toate acestea, Arsene Wenger consideră că propunerea sa este benefică fotbalului, acesta urmând să crească în calitate dacă schimbarea va avea loc:
"Propun o separare mai clară, jucând două blocuri de calificări. Pentru că ceea ce își doresc oamenii este creșterea calitatății. Omul modern care se uită la fotbal este informat, exigent, vrea calitate la ceea ce urmărește. Dacă se uită și nu vede ceva suficient de bun, se îndepărtează.
Există o cerere de calitate din partea tinerei generații, deoarece oamenii de astăzi sunt cunoscători, informați și știu că au capacitatea evaluării și a judecății. Avem responsabilitatea de a le oferi o calitate superioară", a declarat Arsene Wenger.
Fostul antrenor al lui Arsenal a specificat că întregul său proiect este doar la stadiul de propunere, iar FIFA nu va lua o decizie de una singură, urmând ca toate părțile implicate să-și expună opinia și în final să voteze.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47