Articol scris de Andrei Nicolae
Martin Odegaard și-a demonstrat calitățile în fața întregii lumi a fotbalului, prin prestațiile sale uimitoare din această lună. Norvegianul a fost un factor cheie în ascensiunea lui Arsenal de pe ultimul loc până în Top 4 și i-a întărit convingerile din urmă cu șase ani ale lui Cristiano Ronaldo.
Odegaard a debutat la Real Madrid în urmă cu aproape șapte ani, iar norvegianul ar trebui să arate ca un adevărat profesionist în urma acestei statistici. Mijlocașul lui Arsenal are însă doar 23 de ani și este de înțeles de ce "pariul" făcut de Ronaldo a durat mai mult pentru a se concretiza. După ce mijlocașul a pășit pentru prima dată pe Santiago Bernabeu la 16 ani, în ianuarie 2015, întreaga lume a fotbalului a fost fascinată de povestea adolescentului de atunci și curioasă de ce urmează.
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
IERI LA 08:03
Citește și:

Cristiano Ronaldo îi prezicea un viitor strălucit lui Odegaard

Cristiano Ronaldo, colegul său din acea vreme de la Real Madrid, l-a numit pe Odegaard drept un jucător menit sădevină unul dintre cei mai buni din lume, alături de Hazard, Depay, Pogba și Neymar. "Vezi foarte mulți jucători cu potențial. O să-l menționez pe Martin Odegaard de la Madrid, de exemplu, la 16 ani este încă tânăr, însă este un jucător foarte bun. Este un jucător incredibil, încă poate să crească. Are un viitor bun în față. Trebuie să îi dăm timp să învețe, să ia cele mai bune decizii. Dar văd mult potențial în el, are un picior stâng foarte bun.", declara acum șase ani actualul jucător al lui Manchester United.
La momentul acela, Odegaard era cu mult în urma celorlalți patru jucători menționați de portughez, însă forma sa recentă arată că poate intra în discuție și cu acești jucători în prezent. Odegaard a fost impecabil în ultima lună a anului și a ajutat-o pe Arsenal să ajungă până pe locul patru în Premier League. Norvegianul a contribuit la șase goluri ale "tunarilor" din această lună și a culminat prestațiile sale cu două pase decisive oferite în meciul cu Norwich, încheiat 5-0 pentru trupa lui Arteta.
Niciun jucător din Premier League nu îl depășeșete pe Odegaard în aceste capitole, iar statisticile sale amănunțite îl susțin pe mijlocaș. Norvegianul a creat 20 de șanse, 4 șanse mari și a oferit 8 pase în adâncime, potrivit Squawka. Odegaard a reușit să îi ia locul lui Emile Smith Rowe, care este candidat pentru jucătorul sezonului al grupării de pe Emirates.
Performanța sa din meciul lui Norwich l-a făcut și pe Mikel Arteta să adreseze câteva cuvinte de laudă la adresa mijlocașului său: "Ne ajută foarte mult. Conduce echipa și sunt foarte mulțumit cu asta."
Valoarea lui Odegaard va fi cu adevărat testată în luna ianuarie, când "tunarii" vor întâlni Manchester City, Tottenham și Liverpool de două ori, în care se intercalează o partidă cu Nottingham Forest în Cupa Angliei și un meci cu Burnley acasă.
Premier League
Arteta și-a distrus propriii jucători, după dezastrul cu Newcastle: "Au fost de 100 de ori mai buni"
IERI LA 07:49
Premier League
Come-back de senzație pentru Spurs și Conte. Unde se aflau în martie, comparativ cu Arsenal
IERI LA 05:50