Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Odsonne Edouard, debut de vis pentru Palace! Gol după 27 de secunde în victoria cu Tottenham

Romeo Ene

Actualizat 11/09/2021 la 17:12 GMT+3

Crystal Palace a învins-o pe Tottenham în această după-amiază cu 3-0, iar Odsonne Edouard a fost MVP-ul partidei, reuşind să înscrie 2 goluri din postura de rezervă.

Odsonne Edouard, auteur d'un doublé face à Tottenham

Credit imagine: Getty Images

După ce Tanganga a văzut cel de-al doilea cartonaş galben în minutul 58, Palace a deschis scorul prin Zaha în minutul 75, iar Edouard, transferat în această vară de Palace de la Celtic, a intrat pe teren în minutul 84 şi a dublat avantajul gazdelor după 27 de secunde.
Acelaşi Edouard a închis tabela în minutul 93, administrându-i lui Spurs prima înfrângere din acest sezon de Premier League.
Astfel, atacantul de 23 de ani a impresionat încă de la primele minute în tricoul lui Palace şi anunţă un sezon extraordinar.

Edoard, debut perfect la Palace

Odsonne Edouard a fost transferat în această vară de Crystal Palace de la Celtic, pentru 16,7 milioane de euro. Înţelegerea dintre atacant şi englezi este până în 2025.
Francezul a contribuit la prima victorie a lui Patrick Vieira, în calitate de manager al lui Palace. Anterior, echipa lui pierduse cu Chelsea şi remizase cu Brentford şi West Ham. De asemenea, a pierdut cu Watford în EFL Cup.
Atacantul, foarte apreciat de Vieira, şi-a petrecut prima parte a carierei sale în Franţa, însă s-a consacrat la Celtic, acolo unde a devenit golgheter.
Atacantul a preluat numărul 22, acelaşi pe care îl avea în Scoţia, iar de-a lungul carierei sale, fie că a fost vorba de juniorat, seniorat sau internațional, Edouard a oferit principalul lucru cerut unui atacant: golurile.

Atacantul lui Palace este un marcator pursânge

A înscris 86 de goluri pentru Celtic în 179 de meciuri şi 43 de goluri pentru naţionalele U17-U21 ale Franţei, în 51 de meciuri.
Atacant de picior drept, Edouard nu este genul de jucător care să înscrie, iar apoi să dispară din joc. El a oferit 39 de pase decisive pentru Celtic (în 179 de apariții) și coboară atunci când este nevoie, participând la faza de construcţie care se încheie cu finalizarea lui.
Născut în Guyana Franceză, Edouard și-a început cariera în Franța la AF Bobigny și la academia lui Paris Saint-Germain. El s-a remarcat la PSG ca un golgheter, marcând peste 60 de goluri în două sezoane pentru echipele francezilor și înscriind la fel de mult la nivel internațional; Edouard a marcat 17 goluri în 15 meciuri pentru Franța U17.
Leeds - Liverpool
Calităţile sale l-au transformat în jucătorul anului de la academia lui PSG în 2015, reuşindsăobţină un contract profesionit cu echipa de seniori la scurt timp.
În 2016, Edouard a fost împrumutat la Toulouse, acolo unde a debutat în fotbalul mare. Celtic l-a împrumutat vara următoare, marcând la debut și obţinând un transfer permanent în 2018.
Performanțele lui Edouard au ajutat clubul să câștige trei titluri, două Cupe ale Scoţiei și două Cupe ale Ligii Scoțiene, iar pe plan personal, a obţinut titlul de Fotbalistul anului SFWA 19/20, fiind golgheterul campionatului.
El și-a continuat cariera internațională pe vremea când evolua pentru Celtic, jucând pentru Franța la nivelurile Under-18, Under-19 și Under-21. A câștigat Campionatul European U17 din 2015 cu Franța și a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, fiind şi golgheter, cu 8 goluri, un record al competiţiei, dintre care 3 în finală. A înscris 43 de goluri în 51 de apariții internaționale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo