Newcastle era de mai bine de 2 săptămâni în căutarea unui antrenor, după ce noua conducere a clubului a decis să renunțe la Steve Bruce. Șefii de pe St James' Park și-ar fi dorit un antrenor cu o cotă bună, dar au fost refuzați pe rând de mai mulți tehnicieni de valoare, printre care Zidane, Conte, Mourinho, Steven Gerrard, Brendan Rodgers, Rafa Benitez sau Unai Emery.
Timpul trecea în defavoarea echipei, care e penultima în Premier League după 11 etape, astfel că oficialii au apelat la o soluție oarecum surprinzătoare: Eddie Howe, un antrenor care este liber de contract de peste un an.
"Suntem încântați să confirmăm numirea lui Eddie Howe ca noul antrenor principal al clubului.
Liga
Dembele mai are două săptămâni la dispoziție să-și prelungească înțelegerea cu Barcelona
ACUM O ZI
Bun venit la Newcastle United, Eddie!", a fost comunicatul postat pe contul oficial de Twitter al clubului.
Conform presei engleze, Howe a semnat un contract valabil până în 2024.
Citește și:

Eddie Howe, omul care trebuie să o mențină pe Newcastle în Premier League

Eddie Howe era liber de contract după ce s-a despărțit de Bournemouth la finalul sezonului 2019-2020. Echipa a retrogradat atunci și din cauza unor erori mari de arbitraj pe finalul stagiunii, iar Howe a decis să plece, deșia avea tot sprijinul conducerii să continue pe banca echipei la care activase din 2012.
Howe a reușit să facă dintr-o formație mică precum Bournemouth una dintre cele mai specatculoase echipe din Premier League. "Cireșele" au practicat multă vreme un fotbal extrem de agreabil, bazat aproape în totalitate pe ofensivă, fapt care le-a atras fosrte multe simpatii.
Misiunea lui Howe la Newcastle nu va fi una deloc simplă, pentru că asupra echipei planează pericolul retrogradării. "Coțofenele" sunt pe locul 19 în Premier League, cu numai 5 puncte în 11 etape, fiind singura formație care nu are nicio victorie în acest sezon.
Diferența față de primul loc care asigură rămânerea în Premier League nu e mare (5 puncte), dar rezultetele trebuie să vină imediat. Totuși, în contextul în care în iarnă se vor face investiții serioase în transferuri, salavarea de la retrogradare nu ar trebui să fie o mare problemă, dar neîndeplinirea acestui obiectiv ar reprezenta o pată neagră pe CV-ului managerului de 43 de ani.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Newcastle încearcă să dea lovitura în ianuarie! Un triplu campion cu City, pe lista "coțofenelor"
27/11/2021 LA 10:02
Premier League
Chelsea i-a găsit înlocuitorul perfect lui Ziyech! Ofertă de 100 de milioane de €
25/11/2021 LA 10:25