Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oficial: Todd Boehly este noul patron al lui Chelsea! Ce a declarat omul de afaceri după finalizarea tranzacției

Bianca Dumitru

Publicat 30/05/2022 la 19:35 GMT+3

Clubul de fotbal Chelsea a fost vândut astăzi către consorțiul condus de Todd Boehly. Tranzacția a fost finalizată, iar americanul este noul patron al echipei.

Todd Boehly

Credit imagine: Getty Images

Oficialii lui Chelsea au anunțat în cursul acestei zile că vânzarea clubului a fost finalizată, americanul Todd Boehly fiind noul patron al echipei de pe Stamford Bridge.
Tranzacția a primit toate aprobările necesare din partea Guvernului Marii Britanii, iar acum clubul a scăpat de restricțiile puse în urma asocierii cu Roman Abramovich. Astfel, Thomas Tuchel și staff-ul său se vor putea concentra acum asupra transferurilor dorite.
După finalizarea vânzării, omul de afaceri american, coproprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, a vorbit despre obiectivele sale și le-a mulțumit celor care i-au dat un vot de încredere.
"Suntem onorați să devenim noii deținători ai clubulului Chelsea. Suntem dedicați 100% în fiecare minut din fiecare meci. Viziunea noastră în calitate de deținători ai clubului este clară: vrem să îi facem mândri pe suporteri.
Pe lângă dorința noastră de a dezvolta academia și de a aduci tinere talente, planul nostru este să investim în echipă pe termen lung și să construim pe fundația istoriei succes a lui Chelsea.
Vreau să mulțumesc personal miniștrilor și oficialilor din Guvern, dar și celor din Premier League, pentru că au făcut posibil acest lucru", a declarat Todd Boehly, potrivit site-ului oficial al clubului.
Citește și:

"Niciodată nu a fost vorba de afaceri, ci de pasiune!"

Roman Abramovich a ajuns într-o situație delicată după invazia Rusiei în Ucraina. Rusul, care a preluat Chelsea în 2003, a renunțat la conducerea directă a clubului la finalul lunii februarie, iar după doar câteva zile a anunțat printr-un comunicat de presă că va vinde clubul.
Miliardarul, care a fost apropiat al lui Vladimir Putin, și-a justificat decizia spunând că se gândește la ce este cel mai bine pentru Chelsea și că nu se va grăbi în alegerea unui cumpărător pentru că nu este vorba despre afaceri, ci despre pasiune.
"Mi-am luat întotdeauna deciziile având în vedere interesul clubului. În situația actuală, am decis să vând clubul deoarece cred că este în interesul acestuia, este pentru club, pentru suporteri, angajați, parteneri și sponsori. Vânzarea clubului nu va fi accelerată, ci va urma un proces echitabil. Nu voi cere niciun împrumut. Niciodată nu a fost vorba despre afaceri sau bani pentru mine, ci despre pasiune pentru joc și club.
În plus, mi-am instruit echipa să înființeze o fundație caritabilă căreia îi vor fi donate toate veniturile nete din vânzare. Fundația va ajuta toate victimele războiului din Ucraina. Aceasta înseamnă că vor fi furnizate fonduri critice pentru nevoile urgente și imediate ale victime, precum și pentru sprijinirea lucrărilor de recuperare pe termen lung.
Această decizie a fost incredibil de dificil de luat și mă doare să mă despart de club în acest fel. Cu toate astea, cred că este cel mai bine. Abia aștept să vizitez Stamford Bridge pentru a-mi lua rămas bun de la voi toți. A fost un privilegiu să fac parte din acest club și sunt mândru de toate realizările pe care le-am avut. Chelsea și fanii clubului vor fi mereu în inima mea", se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al lui Chelsea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo