Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ole Gunnar Solskjaer, în căutare de noi talente! 8 juniori, la antrenamentele echipei mari a lui Manchester United

Alex Masgras

Publicat 12/10/2021 la 15:10 GMT+3

Ole Gunnar Solskjaer a adus în pauza competițională nu mai puțin de 8 juniori de la Manchester United. Antrenorul norvegian le-a dat astfel șansa tinerilor jucători să se antreneze cu prima echipă și să îl impresioneze pe antrenorul "diavolilor roșii".

Ole Gunnar Solskjaer

Credit imagine: Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer caută viitoarele staruri ale lui Manchester United. Cu mai multe staruri plecate la echipele naționale, precum Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes sau Paul Pogba, antrenorul norvegian a chemat 8 juniori ai celor de la United și le-a oferit șansa să se antreneze alături de prima echipă.
Toți cei 8 jucători aduși la antrenamentele primei echipe au evoluții foarte bune la formația de U23 a celor de la United, iar Solskjaer speră să găsească printre aceștia noul Mason Greenwood. Atacantul care a împlinit 20 de ani la începutul lunii octombrie a devenit un om important în lotul primei echipe, având un început de sezon fantastic, marcând în primele trei partide de Premier League.

Fiul unui fost internațional galez și un atacant cu peste 600 de goluri la juniori, la antrenamentele lui United

Printre jucătorii care au impresionat la echipa de U23 și l-au convins pe Solskjaer să îi ofere o șansă la prima echipă se află și Charlie Savage, fiul fostului internațional galez și actual expert tv la meciurile din Anglia, Robbie Savage. Asemenea tatălui său, Charlie este mijlocaș central, dar este mult mai tehnic decât acesta. Născut la Leicester, acesta a ales să reprezinte tot Țara Galilor, la fel ca tatăl său, care are 39 de selecții la echipa națională.
Charlie McNeill, un jucător născut la Manchester, fan de mic al lui United, a trecut pe la ambele academii ale cluburilor din Manchester. În 2014, City a plătit 12,000 de lire sterline pentru tânărul jucător, ca apoi să primească în schimbul acestuia 750,000 de lire sterline, sumă care poate ajunge până la 1,5 milioane de lire sterline, în funcție de evoluțiile tânărului jucător. În partidele pe care le-a jucat în de-a lungul timpului la juniori, McNeill a marcat peste 600 de goluri, iar United speră ca acesta să fie o mașinărie de goluri și când va face pasul la seniori.
Dillon Hoogewerf și Bjorn Hardley sunt doi olandezi sosiți de la academiile lui Ajax, respectiv NAC Breda, semn că United pune în continuare preț pe jucătorii olandezi. Hoogewerf este un atacant promițător, cu 12 goluri și 11 pase decisive la U18, înainte să facă pasul la U23, în timp ce Hardley, care poate juca atât ca fundaș central, cât și ca mijlocaș la închidere, a fost descris de Rene Moonen, unul dintre scouterii academiei lui United drept un adevărat lider, sigur pe el și foarte bun la duelurile aeriene.
Alvaro Fernandez și Marc Jurado, aduși de la Real Madrid, respectiv Barcelona, sunt două opțiuni de luat în serios pentru viitorul apărării lui Manchester United. Fernandez și-a modelat jocul după cel al lui Marcelo și a format o conexiune foarte bună cu atacantul Joe Hugill, cel care a marcat mai multe goluri grație angajărilor foarte bune create de Fernandez. De asemenea, Jurado este un produs al academiei La Masia, acolo unde a ajuns la vârsta de 7 ani, iar la fel ca Fernandez, este un fundaș lateral care ajută foarte mult pe partea ofensivă.
Joe Hugill, ajuns de la Sunderland în vara anului 2020 pentru 300,000 de lire sterline, a fost curtat intens și de Arsenal și Tottenham. În echipa de U23 a lui United, Hugill a impresionat prin cele 10 goluri marcate în sezonul trecut, printre care și cele 4 goluri din victoria cu 6-3 în fața lui Liverpool. La doar 17 ani, este înalt și puternic și are abilitatea de a pune în dificultate fundașii adverși.
Până la debutul tinerilor jucători din academia lui United, echipa lui Ole Gunnar Solsjkaer va avea parte de o deplasare dificilă, la Leicester. Partida dintre Leicester City și Manchester United va fi sâmbătă după-amiază de la ora 17:00, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo