Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Omul care l-a ajutat pe Pep Guardiola să treacă mai ușor peste "șocul" Madrid

Andrei Nicolae

Actualizat 08/05/2022 la 18:02 GMT+3

Pep Guardiola a vorbit înaintea jocului Man City – Newcastle despre importanța relației sale cu Manuel Estiarte, psihologul echipei, fost mare poloist, campion olimpic la Atlanta 1996 cu Spania.

Pep Guardiola

Credit imagine: AFP

Pep Guardiola a suferit la mijlocul acestei săptămâni una dintre cele mai dure înfrângeri ale carierei, în partida retur cu Real Madrid din semifinalele Ligii Campionilor (scor 1-3 după prelungiri). La intrarea în ultimul minut, Man City avea un avans de două goluri în ecuația calificării. Și totuși, campioana Angliei a fost eliminată.
"Desigur, putem analiza, Dar în aceste tipuri de joc sunt implicate o mulțime de emoții și acum prefer să mă concentrez pe Newcastle", a declarat Guardiola într-un interviu pentru Sky Sports, înaintea jocului de duminică, de la ora 18:30, contra "coțofenelor". Primul din cele patru "finale" pe care le mai are în Premier League, în tentativa de a câștiga un nou titlu și a încheia totuși sezonul cu un trofeu.
"În sport, mai ales, sunt mai multe momente rele decât momente bune", a continuat Guardiola. Apoi a venit cu o afirmație surprinzătoare: "Sunt atât de confortabil să fac față acestui tip de situații. Uneori sunt mai confortabil în astfel de momente decât atunci când trebuie să mă descurc cu succesul."
Manel Estiarte, fostul campion olimpic al Spaniei la polo pe apă în 1996, l-a ajutat să treacă mai ușor peste moment. Prezența lui în staff-ul tehnic are prea puțin de-a face cu fotbalul, ci totul are legătură cu psihologia. El ajută la bunăstarea jucătorilor, dar acesta nu este scopul principal al rolului său la City.
"Manel are grijă de mine, asta îi ajunge", a glumit Guardiola, potrivit sursei citate. "Este un prieten de-al meu de mulți, mulți ani. A fost cel mai bun sportiv din sportul său. Are un simț incredibil în ceea ce se întâmplă în echipă. Nu despre tactici, ci despre ceea ce se întâmplă în echipa, ce avem nevoie, ce căutăm.
Mă ajută foarte mult, mai ales în momentele rele. Ne împărtășim tristețea. Durerea noastră este mereu împreună. Și, bineînțeles, și în momentele bune. Are un rol, un rol important în club. El este o persoană incredibilă pentru familia mea. Și pentru club. ", a dezvăluit Guardiola.

Relația lui Pep Guardiola cu Manuel Estiarte este una importantă în momentele grele

După partida de la Madrid, Pep Guardiola nu a vorbit cu jucătorii până sâmbătă, dar înainte de despărțire le-a dat totuși un sfat, după cum a dezvăluit: "Nu citiți mult, stați departe de asta și concentrați-vă pe voi înșivă."
Bineînțeles, Pep a fost și el criticat după meci. "Situațiile vin așa cum vin. Ce trebuie să faceți este să puneți pe masă cine suntem și ce am făcut în aceste două jocuri. Ce am făcut în Premier League, ce am făcut în Liga Campionilor.
Sezonul trecut, am pierdut Liga Campionilor. Au fost 13 meciuri. Am câștigat 11, am remizat într-unul și am pierdut unul. Dacă am pierdut finala, a fost un sezon prost de Liga Campionilor? Absolut nu. Sezonul acesta am fost în Champions. Din nou semifinala Ligii. Vrem să câștigăm Liga Campionilor, desigur. Dar când m-au sunat, nu mi-au spus că trebuie să câștigăm Liga Campionilor. Nici măcar Premier League. Au spus că vor să concureze în toate competițiile până la final, City să fie o echipă plăcută de urmărit de fanii noștri și să câștige cât mai multe meciuri în toate competițiile. De aceea mi-au bătut la ușă să vin aici. Și am făcut-o."
Cu un succes duminică contra echipei Newcastle, Man City se poate desprinde la 3 puncte în fruntea ierarhie, cu 3 meciuri înainte de final.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo