Newcastle ar putea deveni în scurt timp una dintre forțele din Premier League, dar și din Europa. Noii propritari promit investiții uriașe în viitorul apropiat, iar presa internațională este invadată de zvonuri privind jucătorii de clasă care ar putea ajunge la echipa de pe St. James Park chiar din iarnă.
Revoluția va porni de pe banca tehnică, urmând ca Steve Bruce să fie demis în curând, iar locul său să fie luat de un antrenor mult mai bine cotat.
Totuși, până când Newcastle va deveni un club cu pretenții în Premier League și în Europa va trece destul timp, iar noii patroni intenționează să se extindă și în afara Angliei pentru a-și crea o imagine pozitivă. După modelul șeicilor de la Manchester City, care dețin mai multe echipe la nivel mondial, miliardarii saudiți de la Newcastle vor să cumpere și alte cluburi de renume.
Premier League
Suma uriașă pe care Newcastle o plătește săptămânal pentru jucătorii care nu mai fac parte din lot
29/09/2022 LA 07:52
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235747.png

Inter ar putea fi următorul club patronat de noii șefi ai lui Newcastle

Primul pe listă este Inter, campioana Italiei. Conform cotidianului italian Libero, reprezentanții lui Mohammed bin Salman au avut deja o întrevedere cu Steven Zhang, actualul proprietar de la Inter. Întâlnirea a avut loc la mijlocul lunii septembrie, cu ocazia meciului jucat de Inter cu Real Madrid, în Champions League.
Discuțiile purtate au fost cât se poate de serioase, fiind avansată și o sumă a tranzacției, care se ridică la un miliard de €. Prestigiul lui Inter este mult mai mare decât cel al lui Newcastle, astfel că miliardarii saudiți vor fi obligați să scoată din buzunar o sumă de 3 ori mai mare pentru a deveni stăpânii campioanei Italiei din szonul trecut.
Inter traversează o perioadă foarte complicată din punct de vedere financiar, patronii chinezi reducând serios investițiile după intrarea în faliment a Grupului Suning. Plecarea lui Conte la finele sezonului trecut s-a datorat tocmai acestui fapt, iar vânzările lui Hakimi sau Lukaku au rezolvat doar parțial problemele clubului de pe Meazza. Actualii proprietari sunt conștienți că nu mai pot susține un club de talia lui Inter și de aceea iau în calcul o vânzare cât mai rapidă.
Dacă tranzacția s-ar încheia în viitorul imediat, Inter ar avea toate șansele să devină o forță și în Europa, acolo unde rezultatele au fost modeste în comparație cu așteptările fanilor. Dacă șeicii saudiți vor plăti un miliard de € pentru achiziționarea clubului, cu siguranță vor aloca sume imense și pentru transferuri galactice, iar Inter va putea concura de pe picior de egalitate din punct de vedere financiar cu marile cluburi ale Europei.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Premier League
Luptă dură pentru noul star al Ucrainei! Șahtior începe licitația de la 50 de milioane de euro
27/09/2022 LA 14:41
Premier League
Newcastle e hotărâtă să devină o forță în Anglia. Pe ce jucători ar putea plăti 85 de milioane de €
25/09/2022 LA 18:08