După ce l-a sancționat dur pe Roman Abramovich, guvernul britanic s-a orientat acum asupra unui alt patron de club din Premier League. Este vorba despre Mansour bin Zayed Al Nahyan, care deține Manchester City.
Șeicul, care este ministru al Afacerilor Prezidențiale în Emiratele Arabe Unite, a fost recent subiect de discuție în Camera Comunelor din Parlamentul britanic. Englezii au vorbit despre faptul că Mansour bin Zayed Al Nahyan s-a întâlnit săptămâna trecută cu președintele Siriei, Bassar al-Asaad, care este aliat al lui Vladimir Putin.
Guvernul din Marea Britanie a condamnat întrevederea, precizând că patronul lui Manchester City nu a demonstrat că ar vrea să "contribuie la restaurarea păcii".
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 4 ORE
"A existat un masacru barbar și susținut în Siria, comandat de al-Assad, iar acum Putin poartă același gen de război împotriva Ucrainei. Și mai pot exista oameni care vor să se întâlnească cu ei?", a spus deputatul Chris Bryant, citat de publicația spaniolă As.
Conform sursei citate, laburiștii au comentat inclusiv ideea că șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan nu ar fi demn să dețină un club în Premier League.
Citește și:

LOVITURĂ TOTALĂ PENTRU CHELSEA ȘI ABRAMOVICH

Noile sancțiuni dictate în urmă cu aproape două săptămâni împotriva lui Roman Abramovich, în contextul războiului declanșat de Rusia au efecte catastrofale pentru Chelsea.
Clubul este acum în imposibilitatea de a vinde bilete, a primit o interdicție de transferuri, nu poate nici măcar să prelungească înțelegerile cu jucătorii și nu poate cheltui decât 20.000 de lire sterline pentru călătorii. În plus, mai mulți sponsori și-ar putea retrage sprijinul financiar și există posibilitatea ca Chelsea să fie penalizată cu 9 puncte, dacă va ajunge sub control judiciar.
Compania de telefonie mobilă Three a anunțat că și-a suspendat sponsorizarea, iar Nike îi va urma, foarte probabil, exemplul. Cel puțin asta a anunțat Daily Mail, care a notat că acest lucru ar fi un dezastru total pentru clubul de pe Stamford Bridge. În 2016, formația "albastră" a semnat un contract pe 15 ani cu gigantul de echipament sportiv. Dacă s-ar rupe înțelegerea acum, am vorbi de pierderi de 540 milioane de lire (642 milioane de euro).
Nike s-a retras deja de pe piața din Rusia, după invadarea Ucrainei, iar acum vrea să se delimiteze total și de Abramovich, ceea ce ar arunca clubul de pe Stamford Bridge într-un adevărat haos.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
IERI LA 04:47
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40