Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pe cine vor alege șeicii de la Newcastle în locul lui Bruce? Lista impresionantă a candidaților

Bianca Dumitru

Actualizat 14/10/2021 la 13:44 GMT+3

Noii patroni ai lui Newcastle vor să-l dea afară de la echipă pe Steve Bruce înaintea meciului cu Tottenham, de duminică, 17 octombrie. Arabii au o listă impresionantă de antrenori care i-ar putea lua locul.

Patronul lui Newcastle are o avere de peste 320 de miliarde de lire

Credit imagine: Eurosport

De săptămâna trecută, un consorțiu din Arabia Saudită este noul proprietar al echipei Newcastle United. Consorțiul, care este susținut de Prințul din Arabia Saudită, Mohammad Bin Salman, al doilea cel mai important om din țară, are o avere estimată la 320 de miliarde de lire sterline. Astfel, Newcastle a devenit clubul cu cei mai bogați patroni din prima ligă engleză.
Arabii vor să transforme clubul de pe St. James Park într-o adevărată forță a Europei. Noii proprietari au făcut deja planul pentru întărirea echipei, iar "coțofenele" ar putea transfera chiar din iarnă o serie de jucători cu nume grele în fotbalul european.
Unde poate ajunge Newcastle, cu noii patroni?
În plus, noua conducere a lui Newcastle are de gând să facă unele schimbări și în staff-ul echipei, antrenorul Steve Bruce urmând a fi demis înainte de meciul cu Tottenham, programat duminică, de la ora 18:30. Secundul lui Bruce, Graeme Jones, va fi instalat temporar pe banca tehnică până la numirea unui nou antrenor, oficialii clubului de pe St. James Park având o listă importantă de nume din care vor încerca să găsească o variantă optimă pentru echipa al cărei obiectiv va fi accederea în cupele europene în următoarele sezoane.

Cine sunt antrenorii care ar putea ajunge la Newcastle

  • Lucien Favre - Este liber de contract de la sfârșitul anului trecut, când a fost demis de Borussia Dortmund. Cei de la Newcastle l-ar putea alege pentru experiența în Champions League, care ar fi utilă în condițiile în care clubul aspiră la revenirea în cupele europene în următoarele sezoane.
  • Brendan Rodgers - Antrenorul lui Leicester ar putea avea nevoie de o nouă provocare ținând cont de rezultatele înregistrate în primele 7 etape ale stagiunii 2021/22. Acesta are un CV bun, iar ceea ce a reușit pe plan intern îl face atractiv pentru Newcastle, care nu va avea nicio problemă în a-i oferi un salariu cu care să-l convingă să plece de la Leicester, club cu care mai are contract până în 2025.
  • Steven Gerrard - Tehnicianul, care a condus-o pe Rangers spre primul titlu după 10 ani, nu este mulțumit de faptul că scoțienii au ratat accederea în grupele Champions League și s-ar putea gândi să preia o nouă echipă în următorul sezon. Antrenorul are, însă, un dezavantaj major în fața 'rivalilor' săi pentru banca lui Newcastle: este mai puțin experimentat ca antrenor principal.
  • Paulo Fonseca - S-a despărțit de Roma la sfârșitul sezonului trecut și este o opțiune interesantă pentru Newcastle datorită palmaresului său bogat, în care se remarcă trofeele cucerite alături de Șahtior Donețk, pe care a pregătit-o în perioada 2016-2019. În plus, portughezul în vârstă de 48 de ani a dat de înțeles că este tentat să preia o echipă din Premier League.
  • Eddie Howe - A fost antrenorul lui Bournemouth în perioada 2012-2020, reușind să promoveze echipa în Premier League, unde a stat timp de 5 sezoane. Cunoaște prima ligă engleză, dar nu are experiență în cupele europene, deși cei de la Newcastle ar putea să îi dea o șansă pentru a vedea cum se va descurca în momentul în care va avea la dispoziție un buget foarte mare.
  • Roberto Martinez - Selecționer al Belgiei din 2016, spaniolul are experiență în fotbalul englez, antrenându-le în trecut pe Swansea, Wigan și Everton. Ar putea alege să plece de la cârma echipei naționale care a ocupat doar locul 4 în Liga Națiunilor, dar este dorit și de Joan Laporta la Barcelona, în locul lui Ronald Koeman.
  • Antonio Conte - A plecat de la Inter la doar câteva zile după ce a cucerit titlul în Serie A și este liber de contract, fiind unul dintre cele mai interesante nume care s-ar putea instala pe banca celor de la Newcastle, având experiență în Premier League după cei doi petrecuți la Chelsea.
În acest moment, după primele 7 etape din Premier League, Newcastle este penultima în clasament, cu doar 3 puncte, acumulate în urma remizelor cu Southampton, Leeds și Watford.
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo