Pep Guardiola este cel mai de succes antrenor din istoria lui Manchester City, dar ibericul a recunoscut că are multe alte obiective în plan personal pe viitor și e aproape sigur că nu va continua la gruparea de pe Etihad după finalul sezonului următor, când actualul contract îi va expira.
Șefii celor de la City sunt conștienți că Guardiola va pleca cel mai probabil în vara lui 2023 și cercetează deja cele mai bune variante de înlocuire. Conform celor de la Daily Mail, Erik Ten Hag se află în fruntea listei. Olandezul mai are contract cu Ajax tot până în 2023 și este văzut ca soluția ideală pentru a continua proiectul de la City.
Ten Hag a făcut din Ajax o forță a Europei în urmă cu doi ani, când echipa a fost la câteva secunde de finala Champions League. Chiar dacă "lăncierii" și-au pierdut cei mai buni jucători după acea campanie fantastică, Ten Hag a reușit din nou să creeze un grup puternic, care impresionează în acest sezon atât în campionat cât și în Champions League, Ajax fiind deja calificată de pe primul loc în optimile competiției.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
IERI LA 10:58
Munca sa de la Ajax nu a fost trecută cu vederea de marile forțe ale continentului, iar Manchester United l-ar fi dorit insistent pentru a-l înlocui pe Solskjaer, dar olandezul a refuzat, motivând că nu agreeză să preia echipe în plin sezon.
Cei de la City ar putea totuși să-l piardă pe Ten Hag, dacă acesta va decide în vara lui 2022 să facă pasul la un club mai important al Europei. Man United îl are încă în vizor pe Mauricio Pochettino, iar dacă argentinianul va pleca de la PSG, nu e exclus ca francezii să-i facă o ofertă lui Ten Hag. În orice caz, olandezul va avea cu siguranță oferte de la echipe importante după acest sezon, astfel că numai o propunere concretă de la City l-ar putea determina să aștepte încă un an pentru a face pasul în fotbalul mare din Europa.
Citește și:

Pep Guardiola visează să devină selecționer

Cu toate că a spus că vrea să stea cât mai mult la City, Guardiola a recunoscut că visează să ajungă selecționer după ce va pleca de pe Etihad.
"Mi-ar plăcea, am spus deja că atunci când termin aici mi-ar plăcea să conduc o echipă națională la o Cupă Mondială. Dar nu este ușor să o găsești. Sunt puține posturi. Dacă nu va fi să fie voi antrena cluburi în continuare, nu e nicio problemă", a punctat ibericul.
Pep Guardiola a reușit performanțe deosebite cu Manchester City pe plan intern, dar marea sa provocare este câștigarea Champions League la cârma "cetățenilor". În sezonul trecut a fost cel mai aproape, dar a pierdut finala împotriva lui Chelsea. Guardiola are două trofee Champions League în palmares, ambele cu Barcelona, în 2009 și 2011.
Vorbind despre viitorul său, Guardiola a lăsat să se înțeleagă că nu a luat o decizie dacă va continua sau nu la City, dar a punctat că nu va antrena nicio altă echipă din Premier League.
"Cât timp voi fi în Anglia, voi fi aici, la Manchester City. Chiar dacă voi pleca și va fi să revin, m-aș întoarce numai aici. Nu aș antrena niciun alt club din Anglia, în afară de City. Vreau să stau cât mai mult, atâta timp cât energia și dragostea mea sunt aici. După aceea nu știu ce se va întâmpla.", a spus Guardiola cu câteva zile în urmă.
https://i.eurosport.com/2021/12/06/3267260.jpg
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
IERI LA 04:50
UEFA Europa Conference League
Noul sistem al lui Chelsea și cum ar putea să facă diferența în partida cu Manchester City
14/01/2022 LA 19:06